Η ΣΕΚΑΠ στα χέρια του Σαββίδη και με τη... βούλα! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Η ΣΕΚΑΠ στα χέρια του Σαββίδη και με τη… βούλα!

Την υπογραφή για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΣΕΚΑΠ, που κατέχουν οι ΑΤΕBank και ΣΕΚΕ, στην εταιρεία του ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος υποψήφιος στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, ανακοίνωσε η υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Σε συνέχεια της από 29.3.2013 ανακοίνωσης σχετικά με την μεταβίβαση της συμμετοχής της Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε (Υπό Ειδική Εκκαθάριση) στην εταιρία ΣΕΚΑΠ Α.Ε. ανακοινώνεται η υπογραφή των τελικών συμβατικών κειμένων με την εταιρία DONSKOY TABAK JSC. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό τις συνήθεις αιρέσεις και τις απαιτούμενες εγκρίσεις».

Έτσι, διαλύονται τα σύννεφα ανησυχίας που είχαν δημιουργηθεί μετά την  αναβολή της γενικής συνέλευσης της  8ης Μαΐου (για σήμερα), επειδή η πλευρά Σαββίδη είχε ζητήσει μία μικρή προθεσμία για να έχει στη διάθεσή της τα απαιτούμενα έγγραφα που θα ολοκλήρωναν το deal. Και, παράλληλα, δικαιώνεται ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ που επέμεινε, διαψεύδοντας τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ότι απομένουν τυπικές λεπτομέρειες, διαδικαστικού χαρακτήρα, για να κλείσει η συμφωνία.

Στο πλαίσιο της σημερινής γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε να συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο έξι εκπρόσωποι της πλευράς Σαββίδη, Έλληνες και Ρώσοι, ενώ τις άλλες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν τα νυν μέλη του ΔΣ της ΣΕΚΑΠ, ως εκπρόσωποι της ΑΤΕ. Ο ρόλος του 11μελούς ΔΣ θα είναι μεταβατικός, μέχρι τη λήψη των τυπικών απαιτούμενων εγκρίσεων, οπότε και θα οριστεί το νέο ΔΣ που θα ελέγχει απόλυτα ο Ιβάν Σαββίδης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ