Η απάντηση της Κομισιόν στα παράπονα της Αθήνας - Karfitsa.gr
Οικονομία

Η απάντηση της Κομισιόν στα παράπονα της Αθήνας

 

Ως «ιδιαίτερη περίπτωση» θα εξακολουθήσει να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη έως ότου αποδείξει ότι είναι διατεθειμένη και αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα.

Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τις Βρυξέλλες, ως απάντηση στα παράπονα που εκφράσθηκαν από την Αθήνα, για το γεγονός ότι η χώρα μας δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στο κείμενο των τελικών συμπερασμάτων της τελευταίας έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

«Δεν θα πρέπει να έχετε κανένα απολύτως παράπονο, αφού η μεταχείριση που σας επιφυλάχθηκε μέχρι τώρα ήταν προνομιακή, με αποκορύφωμα την περίπτωση του PSI» είναι η απάντηση που δίνουν κορυφαία στελέχη της Κομισιόν όταν ερωτώνται σχετικά από τους Έλληνες δημοσιογράφους στην βελγική πρωτεύουσα. Και …συστήνεται παράλληλα στην κυβέρνηση να εστιάσει πλέον την προσοχή της στην εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, αφήνοντας κατά μέρος του «φιλόδοξους στόχους» της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου. Προς το παρόν, επίσημη απάντηση από την Αθήνα δεν υπάρχει.

Το γεγονός ότι δεν έχει ορκισθεί ακόμα ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παίζει το ρόλο του. Όπως επίσης ρόλο παίζει και το γεγονός της αναγκαστικής αποχής από τα δρώμενα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

 

Πηγή VORIA

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ