Η επίθεση φιλίας στον Ιβάν Σαββίδη - Karfitsa.gr
Αρθρογράφοι

Η επίθεση φιλίας στον Ιβάν Σαββίδη

Του Βασίλη Μάστορα

mastoras1Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο νέος «παίκτης» τόσο της επιχειρηματικής, όσο και της ποδοσφαιρικής ζωής της χώρας.

Επιχειρηματικά, έκανε το πρώτο βήμα με την εμπλοκή του στον διαγωνισμό για το management  του «Μακεδονία Παλλάς», προχώρησε στην εξαγορά της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ και έπονται όπως όλα δείχνουν νέες ηχηρές κινήσεις.

Στο αθλητικό κομμάτι ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως από το τι θα πετύχει στο μέλλον αγωνιστικά καθώς το μεγάλο μπάτζετ δεν συνεπάγεται και την κατάκτηση τίτλων, δικαιούται να αισθάνεται τη σιγουριά ότι πλέον διαθέτει έναν μεγαλομέτοχο που μπορεί να κοιτάει στα μάτια τα μεγάλα αφεντικά της Super League.

Τα πράγματα πλέον είναι ξεκάθαρα στον «Δικέφαλο». Η εταιρεία αποτελεί μία υγιή δύναμη της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας με τάση να διεκδικήσει τίτλους τους οποίους τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του παρελθόντος του αφαιρούσαν το δικαίωμα να τους κατακτήσει.

Ο μεγάλος εχθρός που θα βρει μπροστά του ο ΠΑΟΚ στην προσπάθεια του να πατήσει στην κορυφή είναι το σύστημα του ποδοσφαίρου το οποίο χρόνια τώρα «τρέφεται» από το παρασκήνιο, τη διαπλοκή και την παρανομία.

Σαφώς και ο κ. Σαββίδης δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι διεκδικώντας την ισονομία, δεν θα υπάρξουν στιγμές στις οποίες ο ΠΑΟΚ θα γίνει θύτης αντί θύμα. Μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας υπάρχει το ενδεχόμενο την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Super League να δούμε τους διαιτητές να μοιράζουν το καρπούζι στη μέση λόγω της παρουσίας του κ. Σαββίδη και την πιθανή συμμαχία του με τον κ. Αλαφούζο με στόχο την εξυγίανση της Super League.

O πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε επίθεση φιλίας στο κ. Σαββίδη γιατί ετούτη τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του αδυνάτου και λογικό είναι να επιζητά συμμάχους προκειμένου να κάνει μέτωπο εναντίον του Ολυμπιακού. Εχω την άποψη ότι σ’ άλλη περίπτωση ο κ. Αλαφούζος δεν θα έμπαινε στον κόπο να βάλει ζήτημα «συμμαχίας» στον μεγαλομέτοχο του «Δικεφάλου».

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι από την ημέρα που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο «Δικέφαλος» παίρνει σχεδόν σε κάθε αγώνα ένα-δύο κομβικά για την εξέλιξη του αγώνα σφυρίγματα από τους διαιτητές.  Το πιθανότερο είναι το σύστημα του ποδοσφαίρου να κάνει επίθεση φιλίας στον κ. Σαββίδη καθώς το παρασκήνιο δεν έχει ιδεολογία, αναστολές και σωματειακές προτιμήσεις.

Παραδοσιακά αγκαλιάζεται με τους ισχυρούς προσδοκώντας κάθε είδους οφέλη. Εάν συμβαίνει αυτό σημαίνει ότι ΠΑΟΚ διεκδικώντας την ισονομία κινδυνεύει να γίνει κομμάτι του μηχανισμού που με τις πρακτικές του έχει δηλητηριάσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Το ίδιο σύστημα που ποτέ δεν θα αφήσει τους παράγοντες να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να συμφωνήσουν για πράξεις που θα βοηθήσουν στην επανάκτηση, τουλάχιστον, μέρους της αξιοπιστίας του από το ελληνικό ποδόσφαιρο.    

Οσο για τον λόγο είναι απλός: τα κάθε λογής λαμόγια του ποδοσφαίρου έχουν ζωή μόνο όσο θα συνεχίσουν να πείθουν τους «παράγοντες» ότι μπορούν να βγάλουν τον ήλιο από τη δύση. Το ερώτημα βεβαίως που μπαίνει, ακόμη και μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, είναι ένα: ποια θα είναι η αντίδραση του κ. Σαββίδη εάν το ποδοσφαιρικό σύστημα συνεχίζει να κάνει «δώρα» στην ομάδα. Θα το καταγγείλει ή θα παίξει το ρόλο του χαλίφη στη θέση του χαλίφη;   

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ