Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για την προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για την προσάραξη φορτηγού πλοίου στη Θεσσαλονίκη

φωτο αρχείου

Ένα φορτηγό πλοίο κόλλησε στα αβαθή στο σημείο φορτοεκφόρτωσης καυσίμων και συγκεκριμένα στη περιοχή Παλιομάνα έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, χθες το βράδυ.

Το Λιμενικό εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση αναφέροντας τα εξής:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ”ELENA TOPIC” σημαίας Λιβερίας, για περιστατικό προσάραξης σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής ”ΠΑΛΙΟΜΑΝΑΣ” του κόλπου Θεσσαλονίκης, με επιβαίνοντες είκοσι (20) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλωτό περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ρυμουλκά λιμένα με τη συνδρομή των οποίων το ”ELENA TOPIC” αποκολλήθηκε, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Θεσσαλονίκης όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει έμφορτο από το λιμένα Θεσσαλονίκης για λιμένα Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Πλοίαρχος και απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ELENA TOPIC” μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ