Η εφαρμογή για «έξυπνα» τηλέφωνα που… σώζει ζωές! - Karfitsa.gr
Slider Τεχνολογία

Η εφαρμογή για «έξυπνα» τηλέφωνα που… σώζει ζωές!

Το NURSIFY βραβεύτηκε ως η καλύτερη start up εταιρία στον χώρο της υγείας

του Βαγγέλη Στολάκη

 

Αλήθεια, έχει τύχει ποτέ να χρειάζεστε εσείς ή ένα συγγενικό σας πρόσωπο κάποιον που να γνωρίζει πως να παρέχει πρώτες βοήθειες σε μία κρίσιμη στιγμή; Τη λύση έρχεται να δώσει μια νέα εφαρμογή τριών τριαντάρηδων από τη Λάρισα, οι οποίοι στηριζόμενοι ο καθένας σε μια διαφορετική προσωπική ιστορία δημιούργησαν το NURSIFY.

Το NURSIFY είναι μια καινοτόμα εφαρμογή με δυο χρήσεις. Από τη μια δίνει τη δυνατότητα σε όσους γνωρίζουν να παρέχουν πρώτες βοήθειες να καταγραφούν σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, μιας και δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κατάλογος εθελοντών, και από την άλλη σε όσους χρειάζονται κάποιον εθελοντή να τον βρίσκουν εύκολα με ένα… άγγιγμα.

Ο τρόπος λειτουργίας του NURSIFY είναι απλός. Την «κατεβάζει» κανείς στο κινητό του τηλέφωνο ή το tablet του και πατώντας ένα μόλις κουμπί μπορεί να δει στην οθόνη του τον διαθέσιμο εθελοντή που γνωρίζει από πρώτες βοήθειες σε ακτίνα μόλις δυο χιλιομέτρων.

Κοντά σου με ένα… άγγιγμα!

Όπως αναφέρουν στην KARFITSA οι τρεις δημιουργοί η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική. Σύμφωνα με τους ίδιους: «Όταν υπάρχει κάποιο περιστατικό που χρήζει πρώτων βοηθειών μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή είτε για να ζητήσει βοήθεια από κάποιον εθελοντή που βρίσκεται κοντά του  στο κινητό του είτε για να παρέχει ο ίδιος βοήθεια».

Αφορμή για να δημιουργήσουν οι: Γιώργος Γκενς, Βασίλης Πάλλας και Θανάσης Τζικούλης τη συγκεκριμένη εφαρμογή ήταν προσωπικά βιώματα που είχαν, όταν οι ίδιοι ή συγγενείς τους χρειάστηκαν κάποιον για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ήδη από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας της εν λόγω εφαρμογής τα μηνύματα που παίρνουν οι τρεις Λαρισαίοι είναι ικανοποιητικά. Εκτός από τις συνεχείς ενημερώσεις που κάνουν σε νοσοκομεία και ομάδες εθελοντών στην Λάρισα και την υπόλοιπη Ελλάδα κατάφεραν να κερδίσουν και μια σημαντική διάκριση, αφού η εφαρμογή NORSIFY βραβεύτηκε πρόσφατα ως η καλύτερη start up εταιρία στον χώρο της υγείας και πλέον διεκδικεί βραβείο και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Europe Startup Awards στις Βρυξέλλες.

Διατίθεται δωρεάν

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της εφαρμογής: «Η εφαρμογή λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο και η ενημέρωση για τα περιστατικά, όπως επίσης και η ανταπόκριση των εθελοντών, είναι άμεση. Ο χρόνος άφιξης στο σημείο εξαρτάται από την απόσταση που χωρίζει το άτομο που χρειάζεται βοήθεια από τον εθελοντή. Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε η προσφερόμενη βοήθεια να φτάνει στον παθόντα σε χρόνο λιγότερο από τον χρόνο απόκρισης του ΕΚΑΒ που είναι περίπου 9 λεπτά».

Για να «κατεβάσει» κανείς το NURSIFY αρκεί να κάνει την σχετική αναζήτηση για συσκευές Android. Η  εφαρμογή είναι δωρεάν ενώ προς το παρόν διατίθεται σε beta (δοκιμαστική) λειτουργία.

Στόχος των τριών νέων επιχειρηματιών όπως λένε είναι να ενημερώσουν τους επαγγελματίες της υγείας για την ύπαρξη του συγκεκριμένου app. «Όταν η εφαρμογή είναι έτοιμη θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι πρόκειται για μια εφαρμογή που πραγματικά μπορεί να σώσει ζωές και να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερους μπορούμε να προσφέρουν τις γνώσεις τους σαν εθελοντές και γιατί όχι, να δώσουμε κίνητρο και σε άλλους συνανθρώπους μας να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην KARFITSA!

nursify_new %ce%9a%ce%b5%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ