Η νταντά έσωσε τη ζωή μωρού με μεταμόσχευση - Karfitsa.gr
Διεθνή

Η νταντά έσωσε τη ζωή μωρού με μεταμόσχευση

Η μικρούλα Τάλια Ρόσκα, μόλις 16 μηνών, υπέφερε από μια σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια ...

Η μικρούλα Τάλια Ρόσκα, μόλις 16 μηνών, υπέφερε από μια σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια στο συκώτι. Χρειαζόταν άμεσα μεταμόσχευση και τελικά η σωτηρία ήρθε από την νέα της νταντά.

Η Κίρστεν Μάιλς εργαζόταν ως νταντά για την Ταλία και τα δύο αδερφάκια της μόλις για τρεις εβδομάδες όταν αποφάσισε να δωρίσει στο μωρό μέρος από το συκώτι της – και να της σώσει έτσι τη ζωή.

«Ειδικά για ένα μωρό, που δεν μπορεί ούτε να ζητήσει βοήθεια, δεν μου φάνηκε και μεγάλη θυσία: Θα έσωζα μια ζωή» λέει η Μάιλς στην Washington Post.

Η Ταλία πάσχει από ατρησία χοληφόρων, μια πάθηση κατά την οποία οι χοληφόροι πόροί εντός ή εκτός του ήπατος δεν έχουν κανονική ανοίγματα. Αυτό σημαίνει ότι η χολή παγιδεύεται και συσσωρεύεται, ενώ καταστραφεί το συκώτι. Τελικά το οδηγεί σε κίρρωση, που μπορεί να είναι θανατηφόρα.

Η Κίρστεν αποφάσισε να εξεταστεί για το αν ήταν συμβατός δότης με το μωρό. Οι εξετάσεις βγήκαν θετικές και η επέμβαση οργανώθηκε το συντομότερο δυνατόν.  «Αγγελος επί γης», είπαν για την νταντά οι γονείς της μικρής. protothema.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ