Η πλατφόρμα που βρίσκει σπίτι στον τετράποδο φίλο σας! - Karfitsa.gr
Karfitsomata Τεχνολογία

Η πλατφόρμα που βρίσκει σπίτι στον τετράποδο φίλο σας!

Group of cats and dogs
Το keeppet συνδέει ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους σε όλη την Ελλάδα

του Βαγγέλη Στολάκη

Πόσες φορές σας έχει τύχει να θέλετε να φύγετε ένα ταξίδι αλλά να μην έχετε που να αφήσετε τον… αγαπημένο τετράποδο φίλο σας; Σίγουρα πολλές! Από τη μια τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν κατοικίδιων σίγουρα είναι μια λύση. Στις δεύτερες σκέψεις όμως που πιθανότατα κάνετε φαντάζεστε πως εκεί το ζωάκι σας δεν θα τύχει αντίστοιχης ζεστασιάς με το σπίτι σας!

Αυτό σκέφτηκαν και τρεις φίλοι από την Αθήνα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και δημιούργησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα keeppet.gr. Η εν λόγω πλατφόρμα συνδέει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με φιλόζωους που διαθέτουν το σπίτι τους για να φιλοξενήσουν τους… αγαπημένους σας φίλους!

Η ιδέα ανήκει στους Φοίβο Παντελίδη, Χριστόφορο Βάλμα και Ειρήνη Αναστασιάδου. Και οι τρεις τους είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Πριν από κάποια χρόνια η Ειρήνη έπρεπε να φύγει για ταξίδι στην Γενεύη. Το ταξίδι ωστόσο ακυρώθηκε, καθώς δεν είχε που να αφήσει τον αγαπημένο τετράποδο φίλο της. Μετά από αυτή την εμπειρία και τη διαπίστωση πως εάν ένας ιδιοκτήτης κατοικίδιου χρειαστεί να απουσιάσει το μόνο μέρος που μπορεί να αφήσει το τετράποδο μέλος της οικογένειάς του είναι ένα… ξενοδοχείο που ειδικεύεται στην φροντίδα σκύλων αποφάσισε μαζί με τον Φοίβο και τον Χριστόφορο να δημιουργήσει το keeppet.gr.  Η ιδέα ήρθε μέσα στο 2013 και τελικά πήρε σάρκα και οστά το 2015. Σύντομα μάλιστα, αναμένεται να κυκλοφορήσει και η σχετική εφαρμογή για «έξυπνα τηλέφωνα» και tablets.

Πως λειτουργεί;

Η πλατφόρμα φέρνει σε επαφή τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων με τους keepers, οι οποίοι αναλαμβάνουν την φύλαξη και τη φιλοξενία των τετράποδων φίλων μας. Οι keepers είναι ιδιώτες φιλόζωοι που θέλουν να προσφέρουν αγάπη και φροντίδα στο κατοικίδιό σου τις μέρες που δε θα είστε μαζί. «Το Keeppet σε φέρνει σε επαφή μαζί τους έχοντας διασταυρώσει τα στοιχεία ταυτότητας και διεύθυνσής τους και σου προσφέρει μια σειρά από προνόμια: δωρεάν κτηνιατρική κάλυψη όλο το 24ωρο, εκπτώσεις και προσφορές σε συνεργάτες μας, υποστήριξη από μας σε ό, τι χρειαστείς» αναφέρει στην KARFITSA ο κ. Φοίβος Παντελίδης, συνιδρυτής της καινοτομικής αυτής πλατφόρμας.

Η διαδικασία είναι απλή. Βρες έναν keeper κοντά σου, κάνε κράτηση φιλοξενίας και πλήρωσε online. Μπορείς να κάνεις αναζήτηση με πολλά κριτήρια όπως το πόσο κοντά σου μένει, αν έχει διαμέρισμα ή σπίτι με κήπο, αν έχει κατοικίδια, κ.α. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στην πλατφόρμα «φιλοξενούνται»  περίπου 850 ενεργά προφίλ keepers. Πρόκειται για ανθρώπους από όλη την Ελλάδα οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν, εφόσον τους επιλέξει ο ιδιοκτήτης να φιλοξενήσουν κατοικίδια. Σε ό,τι αφορά τις διανυκτερεύσεις, περίπου 5.000 έχουν καταγραφεί στο keeppet.gr μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Παντελίδη οι keepers πρέπει να είναι φιλόζωοι, να καθορίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, να αναρτούν στο προφίλ τους φωτογραφίες από τον χώρο φιλοξενίας αλλά και την τιμή για την παροχή των υπηρεσιών. Οι τιμές μάλιστα ξεκινούν από δέκα ευρώ και φτάνουν μέχρι τα δεκαπέντε για κάθε διανυκτέρευση.  Σε ορισμένες δε περιπτώσεις, ο keeper σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του κατοικίδιου μπορεί να του στέλνει φωτογραφίες για όσες ημέρες ο τελευταίος βρίσκεται μακριά από τον… τετράποδο φίλο του.

Και στην Κύπρο

Ο ιδιοκτήτης εάν θελήσει μπορεί να συναντηθεί με τον keeper, να συζητήσει μαζί του και να συμφωνήσει για τον τρόπο συνεργασίας τους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα keeppet.gr ενώνει ιδιοκτήτες κατοικίδιων (μικρά θηλαστικά, πουλιά, σκύλους και γάτες) με φιλόξενους φιλόζωους σε όλη την Ελλάδα, ενώ αυτό το διάστημα οι δημιουργοί της «στήνουν» αντίστοιχη πλατφόρμα στην Κύπρο.

 

keeppet2 keeppet

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ