Η συγκίνηση του Ιβάν Σαββίδη και το πολύτιμο δώρο του στον Κυριάκο Χατζηκυριακίδη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Η συγκίνηση του Ιβάν Σαββίδη και το πολύτιμο δώρο του στον Κυριάκο Χατζηκυριακίδη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ελληνικά μίλησε ο Ίβαν Σάββιδης σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της Επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η έδρα θα λειτουργήσει με την υποστήριξη του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδης» για να αναδείξει τον Ποντιακό Ελληνισμό. Συγκινημένος ο κ. Σαββίδης μίλησε Ελληνικά και αναφέρθηκε στα λόγια της μητέρας του: “Δεν θα μιλήσω πολύ. Όποιος με καταλάβει. Δόξα σοι ο Θεός, θεέ μου δώσε μας δύναμη και ευλογία. Γιατί ορφανέψαμε μέσα στην πατρίδα μας; Πουλί μου πως είσαι στα ξένα” ενώ συνέχισε: “Εγώ έφυγα στα ξένα 8 χρονών. Πέρασαν τα χρόνια και ας σας λέω κάτι για την πατρίδα. Η ξενιτιά είναι πικρή. Στην Ελλάδα ντρεπόμασταν να λέμε ότι είμαστε πόντιοι” και τόνισε πως θέλει τα παιδιά και τα εγγόνια τους να ξέρουν την ιστορία τους: “Αυτό θέλουμε και αυτό θα κάνουμε. Θέλω μια μέρα αυτός που δεν είναι Πόντιος να λέει κρίμα που δεν είναι Πόντιος”.

Επίσης, ο κ. Σαββίδης πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο στον καθηγητή της έδρας των Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ, Κυριάκο Χατζηκυριακίδη. Το δώρο ήταν ένα χρυσό στυλό που απεικονίζει επάνω την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Φιλίππα Βλαστού

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ