Ο Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας- Του έδωσαν δώρο... κινητό τηλέφωνο - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Ο Τσίπρας εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας- Του έδωσαν δώρο… κινητό τηλέφωνο

Του Β. Στολάκη

Το περίπτερο της τιμώμενης χώρας της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως, της Κίνας εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στην ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων. «Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, τόσο στο πολιτικό όσο και στο εμπορικό επίπεδο, αναπτύχθηκαν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Εγώ βρέθηκε ως πρωθυπουργός δύο φορές στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και προχώρησα μια σειρά από σημαντικές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Η 82η Έκθεση είναι το αποκορύφωμα μιας σχέσης που ενισχύθηκε και έχει πολλά να δώσει ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε « στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιο οικονομικό, επιχειρηματικό, διαμετακομιστικό κόμβο».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, μετά τον Πειραιά, μπορεί να είναι αυτή που θα διαδραματίσει έναν ξεχωριστό ρόλο στη σύσφιξη Ελλάδας και Κίνας, έναν ξεχωριστό ρόλο και στην προσέλκυση επενδύσεων».

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στο Περίπτερο 13. Αρχικά επισκέφθηκε αυτό της Cosco, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της εταιρείας και φωτογραφήθηκε με αρκετούς παρευρισκομένους, αλλά και με την μασκότ της εταιρείας, τον captain Cosco.

Επίσης, ο πρωθυπουργός έλαβε ως δώρο ένα κινητό τηλέφωνο όταν πέρασε από το περίπτερο της εταιρείας Huawei και δοκίμασε κινέζικο τσάι.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ