Θέμα ημερών η πλήρης ανακατάληψη της Μοσούλης - Karfitsa.gr
Διεθνή

Θέμα ημερών η πλήρης ανακατάληψη της Μοσούλης

Τα ιρακινά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη συνοικία αλ Φάρουκ της Μοσούλης, στη βορειοδυτική πλευρά της Παλιάς Πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε ο στρατός.
Η συνοικία βρίσκεται απέναντι από το ιστορικό τέμενος αλ Νούρι το οποίο κατέστρεψαν την προηγούμενη εβδομάδα οι τζιχαντιστές.

Στο μεταξύ ένας Ιρακινός στρατηγός δήλωσε σήμερα ότι σε μερικές ημέρες ο στρατός θα έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του τη Μοσούλη. «Μόνο ένα μικρό μέρος της πόλης, κυρίως η Παλιά Πόλη μένει», δήλωσε ο υποστράτηγος Άμπντουλ Γάνι αλ Ασάντι.

«Από στρατιωτικής άποψης το Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η περιοχή που ελέγχει πλέον το ΙΚ στη Μοσούλη, που μέχρι πρότινος ήταν η ντε φάκτο πρωτεύουσά του στο Ιράκ, είναι μικρότερη από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα, εξήγησε ο Ασάντι.

Μια απόπειρα του ΙΚ αργά χθες Κυριακή να επιστρέψει στις συνοικίες έξω από την Παλιά Πόλη απέτυχε, τόνισε, επισημαίνοντας ότι η πόλη θα πέσει «σε πολύ λίγες ημέρες, αν το θέλει ο Θεός».
Μετά τη σύντομη αντεπίθεση των τζιχαντιστών, σήμερα ο ιρακινός στρατός ελέγχει εξονυχιστικά τις δύο συνοικίες της δυτικής Μοσούλης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ