, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στην περιοχή με την «ανεξέλεγκτη μόλυνση»

Αυτοψία στο δυτικό θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τους δημάρχους Δέλτα, Νίκο Γιουτίκα και Αμπελοκήπων-Μενεμένης,  Λάζαρο Κυρίζογλου, τον πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Τάσος Κονακλίδη, το Γενικό Διευθυντή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσοτσόλη, τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, Θέμη Κουιμτζή, τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάδειξης του Θερμαϊκού Κόλπου, της ΓΓ Μακεδονίας- Θράκης, Νικολέτα Τσικώτη, τον Πλωτάρχη Ιωάννης Μισπίνα ως εκπρόσωπο του Λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα Βιομηχανίας και Περιβάλλοντος Ιωάννα Τζάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πραγματοποίησαν σήμερα αυτοψία στο δυτικό θαλάσσιο μέτωπο του Θερμαϊκού κόλπου.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το ρέμα του Δενδροποτάμου, την περιοχή των βυρσοδεψείων, τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης στο Γαλλικό ποταμό και  τη μονάδα καθαρισμού αποβλήτων της ΒΙΠΕΘ.
Κατά  την αυτοψία επισημάνθηκαν οι εστίες μόλυνσης και σημειώθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στις συγκεκριμένες περιοχές και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όλων των φορέων θα αναλάβουν να συντάξουν συγκεκριμένες προτάσεις για τις δράσεις που απαιτούνται για να επιλυθούν τα προβλήματα και να αποκατασταθεί η περιοχή.
Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο κ, Τζιτζικώστας δήλωσε : « Ζήτησα  από όλους τους φορείς να έρθουμε εδώ και να δούμε με τα μάτια μας το χάλι που επικρατεί για να υπάρχει σε όλους η ακριβής εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος. Κοινή απόφαση όλων μας είναι να μην αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί και να δράσουμε άμεσα για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το φυσικό περιβάλλον και να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη μόλυνση. Ζήτησα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μου καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα έργα που απαιτούνται για την αποκατάσταση της περιοχής και η βούλησή μου είναι να εντάξουμε μέσα στο ΕΣΠΑ τα πρώτα και αναγκαία έργα με τα οποία θα αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Ο Θερμαϊκός δεν μπορεί να αποτελεί άλλο το σκουπιδοτενεκέ  της Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.