Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγραφή προσωπικών δεδομένων - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την καταγραφή προσωπικών δεδομένων

φωτο αρχείου

Ποινικές ευθύνες για την έκθεση που φέρεται να συνέταξε ιδιωτική εταιρεία επικοινωνίας, η οποία -όπως καταγγέλλεται- περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα πολιτών που αντιδρούν στις συνθήκες δυσοσμίας στον Ευόσμου και το Κορδελιό, αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Με έγγραφη εντολή προς την αντεισαγγελέα πρωτοδικών, αρμόδια για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αναστασία Καλαϊτζή, ο διευθύνων την Εισαγγελία Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν από την Αστυνομία τυχόν αξιόποινες πράξεις που συνδέονται με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να γίνει έστω και δειγματοληπτικά διασταύρωση της συλλογής, αποθήκευσης, επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων πολιτών, σε τι δηλαδή συνίσταται αυτό, με ποιο τρόπο έγινε και από ποια άτομα. Σε περίπτωση που κατά την έρευνα προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων να ληφθούν ανώμοτες καταθέσεις από τους υπόπτους.

Η υπόθεση είδε τον τελευταίο καιρό το φως της δημοσιότητας και σύμφωνα με καταγγελίες στην επίμαχη έκθεση, η οποία διέρρευσε στο Διαδίκτυο και υπογράφεται από ιδιωτική εταιρεία επικοινωνίας, γίνεται καταγραφή πολιτικών πεποιθήσεων, δραστηριοτήτων και αναρτήσεων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσων αντιδρούν στη δυσοσμία που εμφανίζεται σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πολλοί από τους αντιδρώντες θεωρούν ότι το πρόβλημα της δυσοσμίας πηγάζει από τη δραστηριότητα των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ).

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ