Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον καταυλισμό προφύγων στα Βασιλικά

Ξεκίνησε χτες στη Θεσσαλονίκη, η 7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας – Κύπρου – Τουρκίας. Στη Συνάντηση συμμετέχουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας. Το σύνθημα της φετινής συνάντησης είναι: «Καμία εμπλοκή των χωρών μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

Οι τακτικές, ετήσιες συναντήσεις των Κινημάτων Ειρήνης των τριών χωρών ξεκίνησαν το 2010 και διεξάγονται με τη στήριξη και στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Στην αντιπροσωπεία της ΕΕΔΥΕ συμμετέχουν ο πρόεδρός της, Σταύρος Τάσσος, η γεν. γραμματέας Ελπίδα Παντελάκη, ο αντιπρόεδρος Νίκος Ζώκας, και τα μέλη της Γραμματείας Χρήστος Μαργανέλης και Γρηγόρης Αναγνώστου.

Στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας, συμμετέχουν η πρόεδρός της Ζουχάλ Οκουγιάν, ο γραμματέας Αϊντεμίρ Γκιουλέρ και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης Μπουρχάν Αλκασάλ.

Στην αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, συμμετέχουν η πρόεδρός του Σίλβα Τιγγιρίδου, το μέλος της Γραμματείας, Στέλιος Σοφοκλή και το μέλος Αγγέλα Σοφοκλή.

Τις εργασίες παρακολουθούν ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της ΕΔΥΕΘ, της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, η Ελπίδα Παντελάκη, αναφερόμενη στο Κυπριακό σημείωσε: «Υποστηρίζουμε λύση που θα προβλέπει ανεξάρτητο Κυπριακό κράτος, με μία Κυριαρχία, μία Ιθαγένεια, μία Διεθνή προσωπικότητα, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες». Επίσης, τόνισε ότι «στην πρώτη γραμμή της πάλης μας, είναι η ακύρωση της κατάπτυστης απαγόρευσης της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας και του συνόλου των κατασταλτικών μέτρων στη χώρα αυτή».

Η Ζουχάλ Οκουγιάν, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας της, στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες παρεμβαίνει η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας μετά την απαγόρευση της δράσης της, αλλά και στο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή. Τέλος σημείωσε ότι «η Επιτροπή Ειρήνης συνεχίζει να ζητά την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από όλες τις ξένες χώρες, το τέλος της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, τον αποκλεισμό όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Τουρκία, το κλείσιμο των διεθνών στρατιωτικών βάσεων».

Η Σίλβα Τιγγιρίδου, πρόεδρος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, αναφερόμενη στο Κυπριακό σημείωσε: «Εμείς παλεύουμε για μια λύση που θα μπορεί πραγματικά να επανενώσει τα εδάφη και την οικονομία της Κύπρου και όλο το λαό της Κύπρου και μπορεί να επιτευχθεί έξω από αποπνικτικές προθεσμίες και ελεύθερη από εγγυητές και προστάτες».

Παρέμβαση για το προσφυγικό έκανε ο Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Σταύρος Τάσσος.

Στο περιθώριο των εργασιών, σήμερα Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί:

Στις 9.30 π.μ., κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στις 10 π.μ. μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.

Στις 12μ. επίσκεψη στον καταυλισμό προφύγων στα Βασιλικά.

Πηγή: 902.gr

ΦΩΤΟ αρχείου: lskalamarias.blogspot.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ