, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Τι συμβολίζει το γκράφιτι στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Φωτ. Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας

Σε έναν τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης κοσμεί από χθες το βράδυ ένα γκράφιτι. Ένα μεγάλο χέρι που κρέμεται από το ύψος του κτιρίου προς τα κάτω αποτυπώνει έναν άνθρωπο με σκυμμένο κεφάλι, έργο του καλλιτέχνη ΙΝΟ.
Το έργο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο: “Η Έκφραση της Υγείας Μέσα από την Τέχνη” του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” και στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, σε ότι αφορά την ηπατίτιδα C, καθώς και για την καταπολέμηση του στίγματος που βαραίνει τους πάσχοντες.
“Η ηπατίτιδα C αποτελεί μία ιάσιμη νόσο που έχει ασυμπτωματικό χαρακτήρα. Στη χώρα μας ζουν περίπου 130-160.000 άνθρωποι με ενεργή χρόνια ηπατίτιδα C, εκ των οποίων μόνο το 20% γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Η διάσταση της ηπατίτιδας C είναι πολυεπίπεδη. Μία από τις διαστάσεις της νόσου είναι και η κοινωνική, που έχει άμεσο αντίκτυπο στη συναισθηματική και ψυχολογική επίδραση της ζωής του ασθενή”, επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του “Προμηθέα”, Γιώργος Καλαμίτσης.
Ο αναπληρωτής καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο ΑΠΘ, Γιάννης Γουλής, επισήμανε ότι «σήμερα η ηπατίτιδα C θεραπεύεται με μία αγωγή 3 μηνών και ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η καταπολέμηση του στίγματος» και συμπλήρωσε ότι: « το 60-70% των χρηστών που έχουν αποταθεί στον ΟΚΑΝΑ έχουν ηπατίτιδα C».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.