Θεσσαλονικιός πολιτικός καταγγέλλει πως ο "ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως... Μακεδονία" - Karfitsa.gr
Karfitsomata Πολιτική

Θεσσαλονικιός πολιτικός καταγγέλλει πως ο “ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως… Μακεδονία”

Σε καταγγελία πως ο ΣΕΓΑΣ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως… Μακεδονία προχώρησε ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης.

psomiadis

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

Μετά από επώνυμες αναφορές που έφτασαν στο γραφείο μου είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω δημόσια την Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας για την απαράδεκτη απόφαση της να δεχτεί στον αγώνα τη συμμετοχή αθλητή από την ΠΓΔΜ καταχωρώντας αυτόν με την εθνικότητα MKD και όχι με το διεθνώς αποδεκτό FYROM.

Αυτό μάλιστα που προκαλεί αλγεινή εντύπωση, είναι το ότι ενώ έγκαιρα επισημάνθηκε το λάθος στους αρμόδιους και ζητήθηκε η σχετική διόρθωση, η απάντηση ήταν πως έτσι προστάσει η ευρωπαϊκή επιτροπή για τους αθλητές από την ΠΓΔΜ.

Ζητώ άμεσα από τον ΣΕΓΑΣ να αναθεωρήσει την απόφαση του αυτή, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση φαίνεται πως αναγνωρίζει de facto το γειτονικό μας κράτος με την κάλπικη, κλεμμένη ονομασία του.

Ο αθλητισμός ενώνει, αλλά παράλληλα σέβεται την ιστορική αλήθεια, σέβεται τις ευαισθησίες και τα δίκαια των εθνών. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να τα ισοπεδώσουν όλα. Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να μην δούμε μέσα από τη δημόσια τηλεόραση Σκοπιανό αθλητή να διαφημίζεται ως «Μακεδόνας» καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.         

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ