, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Θετικό βήμα η λήψη των αδειών για την Ολυμπιάδα»

Η Eldorado Gold Corporation επιβεβαιώνει ότι έλαβε σήμερα την έγκριση της Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των ορυχείων της Παλαιάς Ολυμπιάδας και της Άδειας Εγκατάστασης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα.
Αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι η έκδοση της τροποποιημένης άδειας για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο εργοστάσιο στις Σκουριές, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων από τη θέση Σκουριές.
«Μετά την παραλαβή των απαιτούμενων αδειών και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί μας σε εποικοδομητικές συζητήσεις, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τον George Burns, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold, «αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός».
«Ωστόσο, περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με καλόπιστες διαπραγματεύσεις μεταξύ μας. Καλούμε και πάλι το υπουργείο να συνεργαστεί μαζί μας για να τα επιλύσουμε», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.