Κάλπες στην Κύπρο με φόντο το... Μνημόνιο - Karfitsa.gr
Uncategorized

Κάλπες στην Κύπρο με φόντο το… Μνημόνιο

Κλαπες ΚύπροςΣτις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου που θα κληθεί να οδηγήσει την Κύπρο στο πρόγραμμα στήριξης προέρχονται σήμερα οι πολίτες, επιλέγοντας μεταξύ του Νίκου Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ και του Σταύρου Μαλά, που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ. 
Ο τρίτος υποψήφιος Γ.Λιλλήκας αρνήθηκε το «ρόλο» του ρυθμιστή και δεν έδωσε την προτίμησή του σε κάνεναν από τους δύο, την στιγμή πάντως που προπορευόμενος στη μάχη εμφανίζεται ο Ν.Αναστασιάδης.
Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 19:00 το απόγευμα, μία ώρα δηλαδή αφού κλείσουν οι κάλπες. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές μετά την εισβολή στις οποίες δεν κυριαρχεί το Κυπριακό: Η Λευκωσία κινείται προς την οριστικοποίηση του προγράμματος στήριξης από την τρόικα, το οποίο αναμένεται να έχει κλείσει το Μάρτιο.
Σε δηλώσεις του ο Ν.Αναστασιάδης στον Φιλελεύθερο, ανέφερε πως προτεραιότητα του θα είναι «η πραγματοποίηση μιας πλήρους και αντικειμενικής απογραφής για το τι παραλαμβάνουμε στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας». Παράλληλα, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως θα γίνουν επαφές με όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα με στόχο «μια σύντομη υπογραφή της δανειακής σύμβασης ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναγκαία χρηματοδότηση του κράτους», χωρίς όμως αποδοχή «απαράδεκτων όρων».
Από την πλευρά του, ο Στ.Μαλάς ανέφερε πως θα συγκροτήσει διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Γιώργο Βασιλείου, «θα καθοριστούν οι βασικές αρχές της διαπραγματευτικής μας τακτικής όσον αφορά στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους και οπωσδήποτε της διάσωσης των ημικρατικών οργανισμών». Σημείωσε δε, ότι θα τεθεί ξεκάθαρα ενώπιον της τρόικας «ότι σε αυτό το στάδιο, δεν συζητούμε εκποίηση κρατικής περιουσίας, κάτι το οποίο δεν θα επιλύσει τα όποια προβλήματα πιθανόν να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον με το χρέος».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ