Καταγγέλλει απόβαση τζιχαντιστών ο Νικολόπουλος και ζητά απάντηση Κουρουμπλή - Karfitsa.gr
Πολιτική

Καταγγέλλει απόβαση τζιχαντιστών ο Νικολόπουλος και ζητά απάντηση Κουρουμπλή

«Κατά κύματα φτάνουν χιλιάδες τζιχαντιστές και πρόσφυγες στα παράλια χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, χωρίς να είναι αποτελεσματικοί οι έλεγχοι, επειδή οι καπετάνιοι των πλοίων κλείνουν επίτηδες τα δορυφορικά συστήματα όταν προσεγγίζουν τις ακτές και δεν μπορούν να εντοπισθούν από τα σκάφη του Λιμενικού» καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και εκφράζει την έντονη ανησυχία του, μέσω της κατάθεσης ερώτησης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επικαλείται εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών και υπογραμμίζει: «Η νέα απειλή ακούει στο όνομα «πλοία-φαντάσματα» που πλέουν σε διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στις ακτές, και τα οποία προσπαθούν να κρύψουν την ταυτότητά τους, κλείνοντας τα δορυφορικά συστήματα AIS, την ώρα που προσεγγίζουν σε ακτές νησιών του Αιγαίου, της Κρήτης, της ηπειρωτικής Ελλάδας και της Ιταλίας».

Σημειωτέον ότι οι πλοίαρχοι είναι υποχρεωμένοι, βάσει της διεθνούς νομοθεσίας, να διατηρούν τα δορυφορικά συστήματα των πλοίων τους συνεχώς ανοικτά.

«Ο ρόλος των συγκεκριμένων πλοιάρχων είναι ύποπτος και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ταχύπλοα σκάφη με ισχυρότατες σε ιπποδύναμη, μηχανές, τα προσεγγίζουν και μεταφέρουν ελαφρά όπλα και τζιχαντιστές, με προορισμό την Ευρώπη. Πρόκειται κυρίως για πρόσωπα που είχαν φύγει από ευρωπαϊκά κράτη και επιστρέφουν πίσω.

Όλα αυτά συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία, τον ISIS, την Τουρκία και τις επιδιώξεις αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων. Προκύπτουν, λοιπόν, «καυτά» ερωτήματα, που προβληματίζουν τις μυστικές υπηρεσίες και κυρίως τα κράτη που επηρεάζονται από αυτήν την κινητικότητα».

Σε άλλο σημείο της ερώτησης του, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει πως  «σχέδιο των τζιχαντιστών είναι να περάσουν χιλιάδες μαχητές από τη Συρία και το Ιράκ ως παράνομοι μετανάστες στη νότια Ευρώπη και στη συνέχεια να ξεκινήσουν μία ολοκληρωτική επίθεση, με στόχο το χάος και την αιματοχυσία. «Αυτά τα πλοία με ανθρώπους που έρχονται για μεταναστευτικούς λόγους θα μπορούσαν τις επόμενες λίγες εβδομάδες να είναι γεμάτα από τρομοκράτες αν δεν κάνουμε κάτι», αναφέρει ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Λονδίνο, Νάσερ Καμέλ. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, έκανε λόγο για «τεράστιο κίνδυνο» και ζητάει την άμεση αντίδραση της διεθνούς κοινότητας».

Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή προς τον Παναγιώτη Κουρουπλή είναι τα ακόλουθα:

-Συμμερίζεται τις αναλύσεις και τις εκθέσεις συμμαχικών κρατών;

-Είναι ο κίνδυνος, όντως, μεγάλος και όπως περιγράφεται στις εκθέσεις;

-Έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά της Κρήτης, στο νότιο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος;

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ