, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών στο ΑΠΘ"- Στη Βουλή ρεπορτάζ της Karfitsa

«Δεν υπάρχουν ιδεολογικά προσχήματα ικανά να δικαιολογήσουν την κυβερνητική ανοχή, έναντι της μετατροπής της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ σε γκέτο διακίνησης ναρκωτικών και σε επικίνδυνη ζώνη για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης!»Αυτό επισημαίνει, ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, σε ερώτησή του στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων  με αφορμή το δεύτερο θάνατο από υπερβολική χρήση ουσιών στους χώρους του ΑΠΘ μέσα σε διάστημα ενός μηνός και ενώ είναι νωπές οι μνήμες από την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης που σόκαρε την κοινή γνώμη τον περασμένο Οκτώβριο.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή -μετά kαι το σχετικό και αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Karfitsa (διαβάστε εδώ)- προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ζητά να ενισχυθεί έμπρακτα η προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών, για εφαρμογή δραστικών μέτρων φύλαξης και πρόληψης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας εντός του ΑΠΘ. «Η διακίνηση ναρκωτικών εντός και πέριξ του Πανεπιστημίου, όπως ακόμη και το εμπόριο λευκής σαρκός οργιάζουν τις νυχτερινές ώρες», τονίζει, ο κ.Καλαφάτης, επικαλούμενος καταγγελίες των πανεπιστημιακών αρχών και φοιτητών.
«Ανεξέλεγκτα γίνεται χρήση ναρκωτικών ουσιών όλες τις ώρες σε χώρους προσβάσιμους και ανοιχτούς μπροστά στα μάτια ανυποψίαστων φοιτητών, διδασκόντων, εργαζομένων και επισκεπτών. Οι κλοπές και οι ληστείες πολλαπλασιάζονται με αυξητική τάση. Δυστυχώς δεν βλέπουμε από την κυβέρνηση πολιτική βούληση λήψης ουσιαστικών μέτρων. Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην έννοια του ασύλου, που κατέτεινε να αποτελεί, αντί για ασπίδα προστασίας της γνώσης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας, ικανή συνθήκη άνθησης της εγκληματικότητας μέσα στα Πανεπιστήμια.»

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.