Κόλλησε πλοίο στα αβαθή του Θερμαϊκού! (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Κοινωνία Ροή

Κόλλησε πλοίο στα αβαθή του Θερμαϊκού! (ΦΩΤΟ)

Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στον λιμενάρχη να ληφθούν όλα τα μέτρα για το συμβάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει ένδειξη για διαρροή…

Πλοίο που μεταφέρει καύσιμα κόλλησε στα αβαθή στο σημείο φορτοεκφόρτωσης καυσίμων και συγκεκριμένα στη περιοχή Παλιομάνα έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού λόγω και του πρόσφατου γεγονότος στοv Σαρωνικό. Συμμετέχουν για την αποκόλληση του πλοίου περίπου επτά ρυμουλκά σύμφωνα με μαρτυρία.

Το υπουργείο ναυτιλίας κάνει λόγο για εμπορικό πλοίο με 20 άτομα πλήρωμα. Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε εντολή στον λιμενάρχη να ληφθούν όλα τα μέτρα για το συμβάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχει ένδειξη για διαρροή. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κολλήσει εκεί πλοίο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πρόκειται για συμβατικό πλοίο το οποίο μετέφερε πρώτη ύλη για τσιμέντα (κλίνκερ). Σύμφωνα με το υπουργείο ναυτιλίας είναι σημαίας Λιβερίας.

Στο σημείο βρίσκονται πέντε ρυμουλκά. Το πλοίο φέρει το όνομα «Elena Topic» και είναι 183 μέτρα. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 6 – 8 ρυμουλκά. Αποκολλήθηκε το πλοίο με 20 άτομα πλήρωμα όλοι τους αλλοδαποί. Να σημειωθεί ότι το πλοίο από τη στιγμή που θα φτάσει στο λιμάνι θα υπάρξει μια διαδικασία ανακρίσεως για να δούμε αν έχουμε ρύπανση της θάλασσας / πηγές ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – THESSNEWS – ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στον Θερμαϊκό κόλπο, καθώς πλοίο που μεταφέρει κλίνκερ προσάραξε νωρίτερα σε αβαθή, 2,5 ναυτικά μίλια από την Καλαμαριά. Από τη στιγμή της προσάραξης, κινητοποιήθηκε δύναμη του Λιμενικού Σώματος για την αποκόλληση του πλοίου και συγκεκριμένα πέντε ρυμουλκά. Μιλώντας στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Δημήτρης Μακρής τόνισε ότι το πλοίο έφευγε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ότι το περιστατικό συνέβη εκτός ορίων του λιμένα.
Το πλοίο ονομάζεται «Elena Topic», φέρει σημαία Λιβερίας και έχει 20 άτομα προσωπικό (όλοι αλλοδαποί), ενώ θα εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ακτή Ελεφαντοστού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποια διαρροή ούτε και εισροή υδάτων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ