Κ. Τζαβάρας στην KARFITSA: «Ο Τσίπρας είναι η παραφωνία του πολιτικού προσωπικού της Ευρώπης» - Karfitsa.gr
Slider Συνεντεύξεις

Κ. Τζαβάρας στην KARFITSA: «Ο Τσίπρας είναι η παραφωνία του πολιτικού προσωπικού της Ευρώπης»

Το γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε… προεκλογική περίοδο!

Να απαλλαγεί η χώρα από μια κυβέρνηση «επικίνδυνη», όπως την χαρακτηρίζει, ζητά μέσω της KARFITSA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Τζαβάρας. Ο γνωστός δικηγόρος και βουλευτής Ηλείας εκτιμά ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια διακυβέρνηση με σαφή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό και «βλέπει» θετικά ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ. Σχολιάζοντας τον πρόσφατο επικήδειο λόγο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον Φιντέλ Κάστρο αναφέρει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποτελεί «την παραφωνία από όλο το πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης» ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλγαρία δήλωσε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί  να συμβάλλει στον επαναπατρισμό των Ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκονται στην γειτονική χώρα.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη

Η Νέα Δημοκρατία θέλει εκλογές και αν ναι, πότε;

Η Νέα δημοκρατία θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση και επειδή δεν υπάρχει άλλος δημοκρατικός τρόπος από τις εκλογές γι’ αυτό είναι υποχρεωμένη να θέτει το ζήτημα των εκλογών. Πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο. Ωστόσο αυτό εναπόκειται σε θεσμούς που δεν ελέγχει η Νέα Δημοκρατία.

Στοχεύετε στην αυτοδυναμία, όταν και εάν γίνουν εκλογές;

Η ΝΔ στοχεύει στο να απαλλαγεί ο τόπος από μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Και βέβαια, το θέμα της αυτοδυναμίας δεν είναι στόχος της ΝΔ. Πλέον στην Ελλάδα όσο περισσότερο συναινετική είναι μια κυβερνητική πολιτική τόσο μεγαλύτερη αποδοχή έχει από την κοινωνία. Από την κρίση δεν θα βγούμε χωρίς ευρείες συμμαχίες που να στηρίζονται στην αλήθεια των γεγονότων, των καταστάσεων και των προοπτικών. Η μεγαλύτερη επανάσταση στην παραδοσιακή πολιτική που επικράτησε στον τόπο μετά την αντιπολίτευση αποτελεί το σύνθημα που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: η αλήθεια να γίνει ελπίδα. Όταν λοιπόν, την αλήθεια την κάνουμε ελπίδα θα πορευτούμε συντεταγμένα σε ένα μέλλον από το οποίο θα λείψουν και οι κρίσεις και οι εξαρτήσεις και οι κάθε άλλου είδους εξωγενείς επεμβάσεις κατά τέτοιο τρόπο που να ξεστρατίζει ο τόπος.

Συντεταγμένα με ποιον; Και με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Έλληνες;

Πρέπει και δεν έχουμε παραιτηθεί ποτέ από το σκοπό και τον στόχο να υπάρξει μια ευρεία συσπείρωση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου όσον αφορά την προοπτική της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης για να αποκτήσει ξανά την παλιά του αίγλη το όραμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Ένα  όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είναι και η μόνη ρεαλιστική πορεία προς το μέλλον.

Συνεργασία δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αν αντιλαμβάνομαι σωστά;

Η συνεργασία αυτή αφορά, όπως ορθά αναφέρετε, τις πολιτικές δυνάμεις του κέντρου. Γιατί το κέντρο είναι πράγματι μια αστείρευτη πηγή ενός δημοκρατικού τρόπου σκέψης, μιας δημοκρατικής κουλτούρας την οποία θα πρέπει όλοι να την έχουμε αφομοιώσει γα να έχουμε ισχυρότερη την πεποίθηση ότι η δημοκρατία είναι το γιατρικό όλων των κοινωνικών ασθενειών.

Με τους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως είναι ο κ. Θεοχάρης ή η κ. Μάρκου, συζητάτε; Τους θέλετε στη ΝΔ;

Εμείς δεν σκεφτόμαστε να… μαζεύουμε βουλευτές από άλλα κόμματα. Όταν θα ανακοινωθούν εκλογές, όσοι θέλουν να έρθουν κοντά μας είναι ευπρόσδεκτοι. Έχει σημασία να καταλάβουμε ότι η συνένωση ευρύτερων δυνάμεων πρέπει να απευθύνεται στην κοινωνία. Πρέπει νέες υγιείς και υπεύθυνες δυνάμεις της κοινωνίας που αντιλαμβάνονται σιγά σιγά ότι όλα τα παραμύθια που λέγονται από το ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική, οικονομική και θεσμική κρίση ήταν μόνο για να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα πέριξ του Τσίπρα να ανέβει στην εξουσία και σήμερα να έχει καταστεί η πηγή όλων των δεινών του τόπου. Η εμφάνισή του στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο δείχνει για τι είδους ανθρώπους μιλάμε. Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας αποτελεί την παραφωνία από όλο το πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης. Ήταν ο μόνος που εκφώνησε λόγο πανηγυρικό.

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Εσείς δεν κυβερνήσατε; Δεν είχατε εκλεκτούς και… κουμπάρους; Έχει αποκατασταθεί η σχέση της ΝΔ με την κοινωνία;

Οι σχέσεις σιγά σιγά αποκαθίστανται γιατί είναι η κοινωνία που καταλαβαίνει ότι πήγε αλλού από μια συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, από μια αγανάκτηση την οποία την τροφοδότησε και η λαϊκίστικη και δημαγωγική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα έφτασε στο σημείο να επιλέξει ως κυβερνήτες μια ομάδα ανθρώπων που στα δυο χρόνια που κυβερνούν τον τόπο έχει αποδειχθεί με τον πιο τρανό τρόπο ότι είναι τυχοδιώκτες.

Τον Βενιζέλο τον θέλετε στην Νέα Δημοκρατία;

Έχω μάθει τους ανθρώπους να μην τους χρησιμοποιώ ως μέσο αλλά ως σκοπό. Αυτή είναι η μεγάλη συμβολή του Καντ στην ηθική που πρέπει να επικρατεί στις κοινωνικές σχέσεις. Άρα το τι θα κάνει ο Βενιζέλος είναι δικό του θέμα. Δεν πρόκειται η ΝΔ να ψαρέψει ανθρώπους. Έχουμε συγκροτήσει ένα ιδεολογικό πλαίσιο με ένα νέο ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απευθυνόμαστε στην κοινωνία μαθαίνοντας από τα λάθη μας! Έχουμε την πιο ξεκάθαρη θέα για το μέλλον!

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα επισκέφτηκε την Βουλγαρία και εξήρε τους Έλληνες που επενδύουν στην χώρα. Η Β. Ελλάδα αιμορραγεί καθημερινά από τους επιχειρηματίες που μεταναστεύουν σε… φορολογικούς παραδείσους. Είναι σωστό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικός πρωθυπουργός να προχωρά σε τέτοιου είδους δηλώσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στους Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία δεν έδωσε μόνο συγχαρητήρια αλλά δεσμεύτηκε όταν θα γίνει πρωθυπουργός να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στον επαναπατρισμό των επιχειρήσεών τους στην Ελλάδα. Αυτό ήθελε να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης. Το μήνυμα που πρέπει να πάρουμε είναι ότι ενώ ο Τσίπρας εδώ και δυο χρόνια έχει ενισχύσει με Έλληνες επιχειρηματίες τις οικονομίες των γειτονικών κρατών θα πρέπει εμείς να τους πούμε ότι αυτό που έγινε ήταν προσωρινό!

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ