Λογότυπο απόκτα η Κεντρική Αγορά Καπάνι - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Λογότυπο απόκτα η Κεντρική Αγορά Καπάνι

Το ΚΕΠΑ αναλαμβάνει δράση για την επίλυση των προβλημάτων στην αγορά

Σκοπός της αναγνωρισιμότητας  της αγοράς Βλάλη και την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις στην Κεντρική Αγορα Καπάνι, υλοποίει το έργο «Design for Europe» και το ΚΕΠΑ.

Το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, το Resilient Thessaloniki, το Youthnest και το Creativity Platform με στόχο την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η παραδοσιακή Αγορά Βλάλη (Καπάνι). Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

H πιλοτική φάση έχει ξεκινήσει εδώ κι έναν μήνα μέσω μιας διαδικασίας, που περιλαμβάνει συνεντεύξεις με επιχειρηματίες της αγοράς, ανάλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  και συνεργασία με  το ΚΕΠΑ από εξειδικευμένους σε θέματα αγορών.

Την Τετάρτη 7-12 έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση μεταξύ των επιχειρηματιών και των φορέων , όπου ειδικοί του προγράμματος «Design for Europe», συζήτησαν για το λογότυπο και την προβολή της αγοράς. Αποφασίστηκε ένα σήμα να τοποθετηθεί στην είσοδο της αγοράς αλλά και σε όλα τα μέρη που περιλαμβάνει η αγορά    ( καταστήματα, σακούλες κτλ).

Στις 15 Δεκεμβρίου θα οριστικοποιηθεί το λογότυπο

Παράλληλα μέσω της εφαρμογής της μεθοδολογίας του Σχεδιασμού (Design), η δράση στοχεύει στα εξής:

  • Να εντοπιστούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της Αγοράς Βλάλη.
  • Να σχεδιαστούν από κοινού με τους τοπικούς φορείς μια σειρά από λύσεις που θα απαντάνε στα παραπάνω προβλήματα.
  • Να γίνει μικρής κλίμακας δοκιμή των λύσεων αυτών σε πραγματικές συνθήκες.
  • Να προωθηθεί η μεθοδολογία του σχεδιασμού στην Ελλάδα.
  • Να αναδειχθεί  ο σχεδιασμός ως εργαλείο για την αντιμετώπιση πολύπλοκων αστικών προκλήσεων.

Η αγορά Βλάλη (Καπάνι)

Η αγορά Βλάλη, γνωστή ως Καπάνι, είναι παραδοσιακή στη Θεσσαλονίκη (η παλαιότερη υπαίθρια αγορά της πόλης). Χωροταξικά βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, δίπλα από την πλατεία Αριστοτέλους, και περιλαμβάνει τους πεζόδρομους (οδοί Μενεξέ, Βλάλη, Σολωμού, Ασκητού, Χαλκέων, Κυδωνιάτου, Σπανδώνη και άλλες μικρότερες) που περικλείονται από τις οδούς Εγνατία, Αριστοτέλους, Ερμού και Βενιζέλου. Το όνομα «Καπάνι» προέρχεται από την τουρκική φράση ουν-καπάν, που σημαίνει αγορά αλεύρων (αλευροπάζαρο).
Το έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής, ο ιστορικός χαρακτήρας της, το ιδιαίτερο ύφος της αγοράς με κυρίαρχο το παζάρι και ο συνδυασμός ποικιλίας, ποιότητας και προσιτών τιμών συνθέτουν τη διαχρονική ταυτότητα για το Καπάνι και υποδεικνύουν τη σημασία που έχει η ανάδειξή του για την προβολή της τουριστικής και αναπτυξιακής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ