Λύσεις σε θέματα ΑΜΕΑ μέσω ίντερνετ - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

Λύσεις σε θέματα ΑΜΕΑ μέσω ίντερνετ

Από τη διαδικτυακή πλατφόρμα "GIVE"

Το μότο τους είναι “Ίσες ευκαιρίες για όλους” και με τη διαδικτυακή πλατφόρμα “GIVE” επιχειρούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες σε θέματα φροντίδας και περίθαλψης, αλλά και να προωθήσουν την κοινωνική ένταξή τους μέσω της εργασίας και της δραστηριοποίησης.

Η Δήμητρα Σπανού, φοιτήτρια της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και η Κωνσταντίνα Παγκούτσου, απόφοιτη Ψυχολογίας, που παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη συμβουλευτική ψυχολογία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους και τις νέες τεχνολογίες, έχοντας ως στόχο να συνεισφέρουν στην εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στην εργασία και στη φροντίδα.

Το project GIVE αναδείχθηκε πρώτο σε εκδήλωση– παρουσίαση επιχειρηματικών προτάσεων, που διοργανώθηκε από την πλατφόρμα εναλλακτικής μικροχρηματοδότησης “Feast Thessaloniki”, η οποία φέτος έδωσε έμφαση στην ενίσχυση ειδικά της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και των projects με κοινωνικό αντίκτυπο. Η ιδέα της Δήμητρας Σπανού και της Κατερίνας Παγκούτσου, που γνωρίστηκαν πριν από τέσσερα χρόνια, με την ευκαιρία της συμμετοχής τους σε ένα πρόγραμμα του Erasmus + και πέρυσι αποφάσισαν να συνεργαστούν για την υλοποίηση του GIVΕ, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και κέρδισε  την κοινωνική χρηματοδότηση του FEAST.

Πώς λειτουργεί

“Εδώ και ένα χρόνο σκεφτόμασταν την ιδέα και θέλαμε οι υπηρεσίες που θα προσφέραμε να έχουν κάποιο κοινωνικό όφελος. Όταν διαπιστώσαμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος, αποφασίσαμε ότι μπορούμε να ασχοληθούμε στο πεδίο αυτό και ξεκινήσαμε την υλοποίηση της ιδέας” τόνισε η Δήμητρα Σπανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Αρχικά, μέσω της πλατφόρμας, άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών ή στη φροντίδα ατόμων με αναπηρία θα μπορούν να ανεβάζουν το βιογραφικό τους και να δημιουργούν επαγγελματικό προφίλ. Στη συνέχεια, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειές τους θα μπορούν να μπαίνουν στο site, να βλέπουν τα επαγγελματικά προφίλ και να επιλέγουν τον επαγγελματία, με τον οποίον θέλουν να συνεργαστούν, όπως νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς. Eπιπλέον θα μπορούν να αφήνουν μία  αξιολόγηση μετά το πέρας της συνεργασίας είτε με βαθμολογία είτε με την ανάρτηση σχολίων” εξήγησε η Κωνσταντίνα Παγκούτσου.

Το GIVE έχει ήδη σελίδα στο Fabebook (https://www.facebook.com/GIVE-1474931615869274/) και τώρα σε συνεργασία με ειδικούς σχεδιάζεται η διαδικτυακή σελίδα.

Στόχος ένα site προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες όπως προβλήματα όρασης

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ