ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Του Βαγγέλη Στολάκη

Μια… μυστική συνάντηση είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τελευταία επίσκεψή του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή, παρουσία της διευθύντρια του γραφείου στην πόλη Κατερίνας Νοτοπούλου.

Συγκεκριμένα μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Απόστολο Τζιτζικώστα που ακολούθησε της συνάντησης με τον δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Τσίπρας δέχτηκε στο γραφείο του τον Θανάση Αλεξόπουλο.

Πρόκειται για έναν νέο δικηγόρο ο οποίος θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις προσεχείς εκλογές της 26ης, 27ης Νοεμβρίου και 3ης και 4ης Δεκέμβρη 2017.

Ο κ. Αλεξόπουλος γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη,  όπου ζει. Γιός δημοσίων υπαλλήλων, αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Πυλαίας. Το 2004 έλαβε το πτυχίο του Τμήματος  Νομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος το 2006. Έκτοτε είναι μαχόμενος δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στο ποινικό δίκαιο. Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στην πολιτική ζωή ως ενεργός πολίτης, στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Πυλαίας.

Το 2008 εκλέχτηκε σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «Δικηγορική Συνεργασία – Ανεξάρτητοι» με τότε επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του ΔΣΘ, Μανώλη Λαμτζίδη.

Διετέλεσε υπεύθυνος Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων του Δ.Σ.Θ., και μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μετανάστευσης. Μετέχει ενεργά στη διοίκηση ομάδων αθλουμένων Δικηγόρων, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του ΔΣΘ.

Η σχετική ανακοίνωση της παράταξης που «κυκλοφόρησε» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καταγράφουμε μια παρέμβαση που μπορεί να εκφράσει  τις ανησυχίες και αγωνίες των συναδέλφων μας, με νέα πρόσωπα που έχουν τη γνώση και την εμπειρία και μπορούν να συγκρουστούν με κάθε φαινόμενα παθογένειας του παρελθόντος σε ζητήματα που η συνδικαλιστική ηγεσία του χώρου έχει αποτύχει και να εργαστεί για τη μια νέα σύνθεση  με δημιουργικότητα και όραμα».

Σχολιάστε