Με άρση πίστωσης για αναλώσιμα προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Με άρση πίστωσης για αναλώσιμα προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

Σε άρση της πίστωσης για ιατροτεχνολογικά προϊόντα, αναλώσιμα για τον σακχαρώδη διαβήτη και προϊόντα ειδικής διατροφής απειλούν να προβούν από την 1η Αυγούστου οι φαρμακοποιοί της Αττικής αν δεν εξοφληθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Τον Ιανουάριο ου 2017 υπεγράφη μεταξύ των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ συλλογική σύμβαση χορήγησης από τα φαρμακεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και προϊόντων ειδικής διατροφής στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Η σύμβαση προβλέπει εξόφληση των γνωματεύσεων εντός δύο μηνών από την κατάθεσή τους στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα, όμως, με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, έως και σήμερα, μέσα Ιουλίου, δεν έχουν πληρωθεί οι συνταγές του Ιανουαρίου.

«Η εξόφληση των συνταγών μηνός Ιανουαρίου 2017 δεν ξεπερνά το 9% της συνολικής δύναμης των φαρμακείων του ΦΣΑ, ενώ καλά κρατούν οι παράλογες απορρίψεις συνταγών-γνωματεύσεων. Εν ολίγοις εξαναγκαζόμαστε από τον Οργανισμό σε 5μηνη πίστωση και σε ακούσια δωρεά χρημάτων προς το Κράτος, αφού δια ψύλλου πήδημα περικόπτονται σωρηδόν συνταγές μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και καταλογίζουν ευθύνη στον ΕΟΠΥΥ, με την ανοχή του υπουργείου Υγείας, για τη μη τήρηση των όρων της σύμβασης που αφορούσε τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής καλούν, λοιπόν, τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να τιμήσει, έστω την υπογραφή του, με την πλήρη εξόφληση των τριών πρώτων μηνών (Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου) το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου 2017, όπως ορίζει η σύμβαση, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση από 1ης Αυγούστου 2017 «θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε σε άρση της πίστωσης για τα ανωτέρω προϊόντα, καθώς και σε άμεση δικαστική επιδίωξη επιδίκασης υπέρ μας των αναλογούντων τόκων υπερημερίας, αρχής γενομένης από τις εκκρεμείς γνωματεύσεις Ιανουαρίου 2017 και εξής». Πηγή: in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ