Με βιοκλιματικά κριτήρια θα διαμορφωθούν σχολικές αυλές της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Με βιοκλιματικά κριτήρια θα διαμορφωθούν σχολικές αυλές της Θεσσαλονίκης

Η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση σχολικών αυλών με βιοκλιματικά κριτήρια», υπογράφηκε σήμερα, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, ανάμεσα στον  Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στη σύμβαση αφορούν στον ανασχεδιασμό και στην ανάπλαση των συγκεκριμένων χώρων και στοχεύουν στο λειτουργικό εκσυγχρονισμό, την αισθητική βελτίωση και τη βιοκλιματική αναβάθμιση.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στις αυλές των  παρακάτω σχολείων:

  • 1ο Γυμνάσιο και 30ο ΓΕΛ (Γενναδίου 53)
  • 15ο Γυμνάσιο και 15ο Λύκειο (Κ. Ντηλ 24)
  • Ευκλείδης (Παπαναστασίου 13)
  • 1ο Γυμνάσιο και 18ο ΓΕΛ Κάτω Τούμπας (Παπάφη 130α)

 

Για την υλοποίηση έχουν επιλεχθεί, μεταξύ άλλων εργασίες βελτίωσης της προσπελασιμότητας των κτιρίων και των αυλών με την κατασκευή ραμπών, διασαφήνισης ζωνών για ποικίλες δραστηριότητες, αύξησης των επιφανειών που είναι καλυμμένες με φυτά, προσθήκης καθιστικών και κρηνών και διαμόρφωσης χώρων εκδηλώσεων και αθλοπαιδιών.

Η συνολική δαπάνη που προκύπτει από τη σύμβαση ανέρχεται στα 1.140.000€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης 2016-17 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός 13 μηνών.

 

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ