Με συναυλία στο σταθμό "Παπάφη" υποδέχεται το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης την 82η ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Karfitsomata Ροή

Με συναυλία στο σταθμό «Παπάφη» υποδέχεται το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης την 82η ΔΕΘ

Συναυλία στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης «Παπάφη» αναμένεται να παραχωρήσει την ερχόμενη Παρασκευή στις 8 Σεπτεμβρίου στις 20:00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδεχόμενη την 82η ΔΕΘ. Η συναυλία θα διεξαχθεί στο τρίτο επίπεδο του σταθμού έτσι ώστε το κοινό της εκδήλωσης να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την κεντρική αποβάθρα του σταθμού και τις δίδυμες σήραγγες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.: » Το Μετρό Θεσσαλονίκης προχωρεί με γοργούς ρυθμούς και για πρώτη φορά βλέπει ορίζοντα ολοκλήρωσης. Σήμερα έχει διανοιχθεί το σύνολο (100%) των σηράγγων της Βασικής Γραμμής του έργου. Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα πολιτικού μηχανικού (80%), τα αρχιτεκτονικά τελειώματα στους σταθμούς (35%), ενώ έχει ξεκινήσει και η εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (6%).

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας του τροχαίου υλικού, έχει σταλεί από την Ιταλική εταιρεία που συμμετέχει στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου και εκτίθεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το πρώτο αυτόματο, χωρίς μηχανοδηγό, βαγόνι του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στο ειδικά διαμορφωμένο βαγόνι στη ΔΕΘ θα βρίσκονται, κατά τη διάρκεια της 82ης ΔΕΘ, μηχανικοί και στελέχη της εταιρείας που θα ενημερώνουν τους πολίτες, ενώ θα υπάρχει διαθέσιμο οπτικοακουστικό και ενημερωτικό υλικό (βίντεο, φωτογραφίες, έντυπο φυλλάδιο) για την πρόοδο του έργου του Μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, η προμήθεια του τροχαίου υλικού θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018, ενώ εντός του 2019 προβλέπεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος και το 2020 η εμπορική λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης».

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ