«Με τις παρεμβάσεις μας βάζουμε τάξη στη λειτουργία των λαϊκών αγορών» - Karfitsa.gr
Κοινωνία

«Με τις παρεμβάσεις μας βάζουμε τάξη στη λειτουργία των λαϊκών αγορών»

φωτο αρχείου

Με την ακριβή οριοθέτηση του μήκους που μπορούν να καταλαμβάνουν νόμιμα οι πάγκοι παραγωγών και επαγγελματιών, συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, οι εργασίες διαγράμμισης στη λαϊκή αγορά της Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο έχει εκπονήσει η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Φθινόπωρο του 2016 -για πρώτη φορά μετά την ίδρυση της Διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το 2014-, με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικαλιστικών φορέων τόσο των επαγγελματιών όσο και των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Ο επακριβής καθορισμός του χώρου που μπορεί να καταλαμβάνει κάθε πάγκος, ξεκίνησε πιλοτικά από τη λαϊκή αγορά των Κουφαλίων και καθώς τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, οι διαγραμμίσεις θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες λαϊκές αγορές οι οποίες λειτουργούν στα όρια του νομού Θεσσαλονίκης.

Σήμερα Τετάρτη στις 22.00’ ανάλογες εργασίες θα γίνουν στο χώρο της λαϊκής αγοράς επί της οδού Αμμισού, στο Δήμο Καλαμαριάς.

Θα ακολουθήσουν διαγραμμίσεις στις λαϊκές αγορές των Δήμων Λαγκαδά και Θερμαϊκού και στη συνέχεια σε άλλες λαϊκές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, υλοποιείται με μηχανήματα και συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πολύ χαμηλό προϋπολογισμό, αφού η δαπάνη αφορά μόνο στην προμήθεια των απαραίτητων υλικών για τις διαγραμμίσεις.

Ο κ. Γιουτίκας έχει επίσης δώσει εντολή για την εντατικοποίηση των ελέγχων, μετά την ολοκλήρωση των διαγραμμίσεων.

«Πλέον κανένας δεν θα έχει δικαιολογία για να παρανομεί. Με τις παρεμβάσεις μας βάζουμε τάξη στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και καταπολεμούμε το παραεμπόριο και την παρείσφρηση παράνομων πωλητών στις λαϊκές, έτσι ώστε και οι νόμιμοι επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά και οι πολίτες να εξυπηρετούνται καλύτερα από τους επαγγελματίες. Έχουμε ενισχύσει τη δύναμη των εποπτών μας για τις λαϊκές αγορές και παρόλο που χρειαζόμαστε πρόσθετο προσωπικό, τα κλιμάκια που έχουμε οργανώσει διενεργούν καθημερινά ελέγχους. Θα εντείνουμε αυτούς τους ελέγχους με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε η προσπάθεια που κάνουμε με τις διαγραμμίσεις , για να μπει επιτέλους μια τάξη και ο καθένας να μπορεί ν’ απολαμβάνει όσα δικαιούται», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ