Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών θα ηχήσει φέτος το πρώτο κουδούνι στα σχολεία - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών θα ηχήσει φέτος το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία αναμένεται να ηχήσει με δεκάδες κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Είκοσι χιλιάδες κενά στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας πρέπει να καλυφθούν ως τις 5 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.
Η πρώην αλλά και νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, παρά τις υποσχέσεις της για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, έχει δει «κόκκινη κάρτα» από τους εκπροσώπους των θεσμών στο συγκεκριμένο θέμα.
Έτσι την 1η Σεπτεμβρίου, που τα σχολεία ανοίγουν για τον εκπαιδευτικό τους σχεδιασμό, τα κενά των περίπου 20.000 εκπαιδευτικών θα υπάρχουν.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτέμβρη και με την τοποθέτηση του πρώτου κύματος αναπληρωτών δεν θα παραμείνουν πολλά κενά στα σχολεία της χώρας, αν και στις ειδικότητες εκπαιδευτικών (Καλλιτεχνικά, Πληροφορική, ξένες γλώσσες κ.λπ.) μπορεί να καταγραφούν και φέτος κενές θέσεις, γύρω στις 2.000-3.000.
Σήμερα Δευτέρα, οι διευθυντές όλων των σχολείων πρέπει  να  περάσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Παιδείας όλα τα τμήματα των μαθητών που υπήρχαν έως σήμερα επικαιροποιημένα με τα νέα στοιχεία που υπάρχουν.
Τα περισσότερα κενά όπως κάθε χρονιά υπάρχουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με περίπου 14.000 θέσεις ακάλυπτες πανελλαδικά.
Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά είναι γύρω στις 6.000-7.000. Αυτά θα καλυφθούν από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ