Ν. Μπουλέ στην Karfitsa: «Μια Εβίτα στην Ελλάδα, θα είχε πετύχει µεγάλα πράγµατα στην πολιτική» - Karfitsa.gr
Slider Πολιτισμός

Ν. Μπουλέ στην Karfitsa: «Μια Εβίτα στην Ελλάδα, θα είχε πετύχει µεγάλα πράγµατα στην πολιτική»

Θα τη δείτε, να κάνει βόλτες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, αφού αυτό το κοµµάτι της πόλης της αρέσει ιδιαίτερα. Η Νάντια Μπουλέ εξοµολογείται στην Karfitsa πως η Θεσσαλονίκη της ανοίγει την όρεξη, γι’ αυτό ίσως την «τσακώσετε» να κάνει και γευστικές παρασπονδίες σε µικρά µαγαζιά του κέντρου της πόλης. Σίγουρα και σε κάθε περίπτωση µπορείτε να τη δείτε στο Μέγαρο Μουσικής, σε µια παράσταση -σπονδή στην εκρηκτική  Evita Peron.Το θρυλικό µιούζικαλ Evita των Tim Rice και Andrew Lloyd Webber, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για τρεις παραστάσεις. Σκιαγραφεί την προσωπικότητα της Εvita Peron, που λατρεύτηκε ως η «Αγία» ενός ολόκληρου λαού. Σύζυγος του πρώην Αργεντίνου δικτάτορα Juan Peron, η Εvita, ακολούθησε µια µεγαλειώδη πορεία. Αυτήν την πορεία από την ταπεινή καταγωγή µέχρι τον πλούτο και τη δύναµη αφηγείται το µιούζικαλ Evita.

Συνέντευξη στη  Φιλία Νοµικού

Υπάρχουν κοινά στοιχεία στο χαρακτήρα της Εβίτα µε αυτόν της Νάντιας; Μπορείτε να εντοπίσετε τρία ελαττώµατα της Εβίτα;

Κοινά στοιχεία µε το χαρακτήρα της δεν µπορώ να πω  ότι µπορώ να βρω σε µένα. Η Εβίτα ήταν ιδιαίτερη προσωπικότητα µε απίστευτο θάρρος, θράσος, αποφασιστικότητα απίστευτη. Δεν είµαι σίγουρη αν τα έχω όλα αυτά µαζί και µάλιστα στο βαθµό που τα είχε εκείνη. Σε σχέση µε την κριτική πλευρά της προσωπικότητάς της πολλά µπορούν να ειπωθούν. Όλα αυτά όµως, φαίνονται µέσα από το musical που ανεβάζουµε. Είναι πολλές οι πλευρές της Εβίτα. Ήταν µία πολύ σύνθετη προσωπικότητα και µία αµφιλεγόµενη γυναίκα,  γι’ αυτό κατάφερε όσα κατάφερε. Κανείς δε µπορεί να της αρνηθεί, ότι ήταν πρωτοπόρος για την εποχή της.

Η Εβίτα στη σηµερινή Ελλάδα τι ρόλο θα είχε;

Η Εβίτα σαφέστατα θα ήταν πολιτικός σήµερα. Όπως προσπάθησε να είναι  πολιτικός και στην εποχή της, κατά την οποία ήταν αδιανόητο µία γυναίκα να ασκεί πολιτική. Μπόρεσε να το κάνει µέσα από το σύζυγο της τον Περόν, τον πρόεδρο της χώρας. Για την εποχή της υπήρξε πρωτοπόρα και έκανε πράγµατα, που άλλες γυναίκες ούτε τα ονειρευόντουσαν. Σήµερα λοιπόν, που η θέση της γυναίκας είναι σαφώς καλύτερη στην κοινωνία και διεκδικεί πολύ περισσότερα σε σχέση µε τότε, πιστεύω ότι θα είχε καταφέρει πολύ µεγάλα πράγµατα στην πολιτική.

Έχοντας στα χέρια σας το ρόλο και την ιστορία της Εβίτα και αφού κάνατε την έρευνα σας, πέρα από όσα αποκαλύπτει ο ρόλος, τι είναι αυτό που σας έµεινε;

Ήταν η αποφασιστικότητά της, γιατί αν κάποιος διαβάσει για τη ζωή της και δει τη βιογραφία της, θα καταλάβει σε πόσο αντίξοες συνθήκες µεγάλωσε, σε πόσο δύσκολη εποχή για τις γυναίκες και µε πόση δύναµη κατάφερε να τα υπερκεράσει όλα αυτά. Γεννήθηκε σε µία πολύ φτωχή οικογένεια, ως νόθα κόρη, ήταν γυναίκα και όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε ήταν στοιχεία,  που εκείνη την εποχή την τοποθετούσαν πάρα πολύ χαµηλά στην κοινωνία. Ήταν δύσκολο, έως αδύνατο για µία γυναίκα, να ξεφύγει από την κοινωνική θέση µέσα στην οποία είχε γεννηθεί. Αυτή όµως, µε την αποφασιστικότητά της και τη θέλησή της, κατάφερε όλα αυτά τα εµπόδια να τα ξεπεράσει.

Το musical που έρχεται στη Θεσσαλονίκη τι περιµένετε να δώσει στο κόσµο, αλλά και πως περιµένετε να το αντιµετωπίσει το κοινό; Musical δε βλέπουµε τόσο συχνά στην Ελλάδα…

Η αλήθεια είναι ότι εκπαιδευόµαστε όλοι στο musical τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Το κοινό, όσο περνά ο καιρός δείχνει όλο και περισσότερο ενδιαφέρον και έχει και µεγαλύτερες απαιτήσεις από τους καλλιτέχνες που κάνουν musical. Αλλά και οι ίδιοι οι ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές που παίζουν, εκπαιδεύονται επί τω έργω, γιατί χρειάζεται πολλά πράγµατα το musical. Και εµείς εκπαιδευόµαστε πάνω σε αυτό το πολύ δύσκολο είδος, που στη χώρα µας δεν έχει ιστορία, δεν έχει παράδοση, αλλά θέλω να πιστεύω πως µε τα χρόνια θα δηµιουργήσουµε τη δική µας γραφή.

Τηλεοπτικά θα σας δούµε κάπου; Σκέφτεστε κάτι;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει χρόνος! Όλα όσα είχα συζητήσει τηλεοπτικά, είτε δε µπορούσα να τα συνδυάσω µε το θέατρο, είτε δεν ήταν πράγµατα  που ήθελα να κάνω. Αν οι συνθήκες κάποια στιγµή  προκύψουν και είναι οι σωστές, βλέπουµε. Η τηλεόραση είναι ένα µέσο που αγαπώ  και που δεν έχω ποτέ προσπεράσει, απλά θα ήθελα να το κάνω, όταν το κάνω, µε το σωστό τρόπο.

Αυτά από τη Νάντια Μπουλέ. Και όσον αφορά στην παράσταση, αξίζει να αναφέρουµε, ότι η «Evita»  παρουσιάζεται µε 54 συντελεστές επί σκηνής, σε σκηνοθεσία του Δηµήτρη Μαλισσόβα, απόδοση κειµένου του Γέρασιµου Ευαγγελάτου, µουσική διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας του Αλέξιου Πρίφτη µε τη συµµετοχή 10µελούς παιδικής χορωδίας και της Majestic Symphonic Orchestra! Εκτός από την Νάντια Μπουλέ, στους βασικούς ρόλους εµφανίζονται οι Αιµιλιανός Σταµατάκης, Μιχάλης Ψύρρας, Άλεξ Οικονόµου, Μαρία Δελετζέ, Ίαν Στρατής και Άρης Πλασκασοβίτης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ