Μιχ. Ζορπίδης: «Με νέα ορμή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα Ισχυρό Επιμελητήριο- Στήριγμα για τον κάθε Επαγγελματία» - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική Ροή

Μιχ. Ζορπίδης: «Με νέα ορμή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ένα Ισχυρό Επιμελητήριο- Στήριγμα για τον κάθε Επαγγελματία»

«Ο Συνδυασμός μας, με νέα ορμή από τα νέα του στελέχη και βαθειά γνώση και πείρα από τα παλαιότερα συνεχίζει τον αγώνα του για ένα Ισχυρό Επιμελητήριο- Στήριγμα για τον κάθε Επαγγελματία», τόνισε ο Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας στους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του, χτες, στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΕΘ.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αναλύοντας τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού του σημείωσε ότι «η δουλειά  μας δεν είναι εύκολη, ειδικά σε μια εποχή πρωτοφανούς κρίσης που απειλεί να εξαφανίσει ολοκληρωτικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εμείς όμως είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή,  γιατί έχουμε βαθειά γνώση των προβλημάτων, πείρα από την διοίκηση μας, καθώς επιτελέσαμε σημαντικότατο  έργο το προηγούμενο διάστημα και όρεξη για σκληρή δουλειά».

 

Ο κ. Ζορπίδης εξέφρασε την χαρά του γιατί όπως είπε τον Συνδυασμό απαρτίζουν πολύαξιόλογα  στελέχη της Αγοράς της περιοχής μας, που θέτουν για πρώτη υποψηφιότητα, πλάι σε άλλα, που υπηρέτησαν το απερχόμενο ΔΣ είτε από τις θέσεις της Μειοψηφίας είτε απ’ αυτές της Πλειοψηφίας.

«Όλοι μαζί στρατευόμαστε αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όταν μιλούμε για  την αντιμετώπιση των  προβλημάτων  των Επαγγελματιών, τα χρώματα και οι κάθε  είδους  διαχωριστικές  γραμμές  περιττεύουν. Είναι ο ίδιος στόχος που είχαμε και όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου», τόνισε ο κ. Ζορπίδης, που υπενθύμισε ότι «το 99% των αποφάσεων του ΔΣ είναι ομόφωνες, κάτι που αποδεικνύει ότι υπηρετούμε την ενότητα με πράξεις και όχι με λόγια». Υπενθύμισε επίσης ότι ομόφωνα εγκρίνονταν πάντα οι Οικονομικοί Απολογισμοί όπως και οι αναθέσεις και προμήσειες, ενώ όλα τα μέλη του απερχόμενου ΔΣ κάθε μήνα, έπαιρναν αντίγραφο της Οικονομικής διαχείρισης με όλες τις αναφορές για έσοδα, έξοδα, αποθεματικό και καταθέσεις. «Άραγε πόση κριτική μπορεί να ασκήσει στη Διοίκηση κάποιος που ψήφισε όλες τις αποφάσεις της, που στήριξε όλες τις επιλογές της», αναρωτήθηκε ο κ. Ζορπίδης.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ έκανε έναν μικρό απολογισμό του έργου της Διοίκησης του, τονίζοντας ότι «καταφέραμε τα  χρόνια που πέρασαν με  επίπονη προσπάθεια και πολλή δουλειά να βγάλουμε  το Επιμελητήριο από την αφάνεια και την απραξία. Πετύχαμε  να το  κρατήσουμε όρθιο, να του δώσουμε υπόσταση, φωνή και  ρόλο. Το καταστήσαμε οικονομικά εύρωστο και πετύχαμε να αποτελεί αναγνωρίσιμο κομμάτι της κοινωνίας  της Θεσσαλονίκης. Πλέον το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είναι παρόν  σε όλες  τις συναντήσεις και  διαβουλεύσεις,  για το παρόν και το μέλλον  της αγοράς και της πόλης, με  θέσεις και προτάσεις. Και όχι  μόνο. Παρεμβαίνει, όπου  χρειάζεται και αρθρώνει καθαρό  λόγο με μοναδικό γνώμονα  την προώθηση  των δίκαιων αιτημάτων του Επαγγελματία και  το συμφέρον της πόλης».

Η δύσκολη συνέχεια

Ο κ. Ζορπίδης τόνισε ότι «τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά κρίσιμα  για κάθε Μικρομεσαία Επιχείρηση, για κάθε Επαγγελματία! Πρέπει λοιπόν να είμαστε δυνατοί για να παλέψουμε σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Πρέπει να είμαστε  προετοιμασμένοι και ενωμένοι  στους νέους αγώνες. Δεν είναι καιροί για πειραματισμούς! Χρειαζόμαστε τους ικανότερους, αυτούς, που ξέρουν τα προβλήματα και πώς να τα παλεύουν, αυτούς που έχουν αποδείξει στην πράξη και όχι στα λόγια ότι μπορούν να τα καταφέρουν».

Το «Ισχυρό Επιμελητήριο» αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Η μόνη μας επιδίωξη είναι να προσφέρουμε. Θέλουμε  να είμαστε το Στήριγμα όπου τα μέλη  του Ε.Ε.Θ. θα ακουμπήσουν για να βρουν λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.

Προτάσεις και προτεραιότητες

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της νέας θητείας ο κ. Ζορπίδης μίλησε για:

Συνέχιση των δυναμικών παρεμβάσεων σε κάθε επίπεδο με στόχο την πίεση προς την Πολιτεία για την υπερφορολόγηση, τον εξορθολογισμό του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τη θεσμοθέτηση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, τον τερματισμό της ανεξέλεγκτης δράσης ελεγκτικών  μηχανισμών που επιβάλλουν υψηλά πρόστιμα για «ψύλλου πήδημα», την πάταξη του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου, την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που έχουν επισωρεύσει τα εργοτάξια του Μετρό,

Θα εργαστούμε για να προσφέρουμε πολύτιμες για τα μέλη μας υπηρεσίες.

Θεσμοθετούμε δομές διαρκούς αυτο-αξιολόγησης των υπηρεσιών του ΕΕΘ καθώς οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας έχουν ήδη πιστοποιηθεί για τη διαχειριστική τους επάρκεια.

Βελτιώνουμε περαιτέρω  την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην διοικητική εξυπηρέτηση των μελών μας (υπηρεσία μιας στάσης, ηλεκτρονική υπογραφή, έκδοση δικαιολογητικών).

Ενισχύουμε τη διαδικτυακή μας παρουσία με ένα δυναμικό Ιστότοπο (portal) διοικητικής υποστήριξης και όχι μόνο των μελών μας σε συνδυασμό  με την παροχή  εφαρμογής (application) για εύκολη πρόσβαση στον ισότοπο του Επιμελητηρίου αλλά και «έξυπνες υπηρεσίες» (πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης μελών μέσω mobile portal).

Μετά  την ίδρυση του  γραφείου στο Λαγκαδά, ενισχύουμε την   παρουσία του Ε.Ε.Θ και στα υπόλοιπα διοικητικά κέντρα του νομού σε συνεργασία με τους Δήμους.

 Αναβαθμίζουμε τις Ηλεκτρονικές  Υπηρεσίες όπως:

Υπηρεσίες υποστήριξης εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Επιχειρηματικό Οδηγό και ηλεκτρονική αγορά.

Δομή ηλεκτρονικών εκθέσεων.

Διαδικτυακή υποστήριξης τουριστικών επιχειρήσεων.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ