Μυλόπουλος: «Απώλεια ψυχραιμίας ο πρόεδρος του ΕΚΘ» - Karfitsa.gr
Uncategorized

Μυλόπουλος: «Απώλεια ψυχραιμίας ο πρόεδρος του ΕΚΘ»

Άμεση ήταν η απάντηση του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης περί εξωθήσεων των εργολαβικών υπαλλήλων του ΑΠΘ σε απεργίες από τον ίδιο τον πρύτανη προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα.

«Η απώλεια της ψυχραιμίας είναι πολύ κακός σύμβουλος. Όταν, μάλιστα, αυτή συνοδεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες, παραμονές εκλογών στο Εργατικό Κέντρο, μπορεί να οδηγήσει, δυστυχώς, μέχρι την κακοήθεια», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μυλόπουλος, ενώ συνεχίζει αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Τσαραμπουλίδη:

«Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι «εργατοπατέρες» οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του Πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα».

Καταλήγοντας, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι το ΑΠΘ, το οποίο στήριξε εξαρχής το θεσμικό αίτημα των εργολαβικών εργαζομένων, υπέβαλε εγκαίρως συγκεκριμένη πρόταση για εκτόνωση της κρίσης και επιστροφή των απεργών στην εργασία τους, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί ό,τι ο νόμος προβλέπει για τις συμβάσεις και τις αμοιβές τους. «Η αδιαλλαξία και ο μαξιμαλισμός, όμως, κυριάρχησαν και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτό ας απολογηθούν τώρα στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία για τα πεπραγμένα τους».

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ