Νέα αναβολή δικασίμου για Μπερλουσκόνι «λόγω πολιτικών υποχρεώσεων» - Karfitsa.gr
Uncategorized

Νέα αναβολή δικασίμου για Μπερλουσκόνι «λόγω πολιτικών υποχρεώσεων»

Δεκτό έγινε από το δικαστήριο του Μιλάνου νέο αίτημα αναβολής που είχε καταθέσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με την δικάσιμο σήμερα, Σάββατο, της έφεσης για την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.

Αυτή την φορά, το «εύλογο κώλυμα» δεν σχετίζεται με προβλήματα υγείας, αλλά με πολιτικές υποχρεώσεις του πρώην πρωθυπουργού. Η νέα δικάσιμος ορίσθηκε για τις 23 Μαρτίου.  Εν τω μεταξύ, ο Καβαλιέρε πήρε εξιτήριο από το ιδιωτικό νοσοκομείο του Μιλάνου «Σαν Ραφαέλε», όπου είχε εισαχθεί πριν από μια εβδομάδα λόγω επιπεφυκίτιδας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού ζήτησαν να μεταφερθεί η υπόθεση αγοραπωλησίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων από το δικαστήριο του Μιλάνου σε εκείνο της Μπρέσια, στην βόρεια Ιταλία. Έκαναν γνωστό, παράλληλα, ότι θα ζητήσουν και την μεταφορά της δίκης «Ρούμπι Καρίμα» για την γνωστή υπόθεση των ροζ πάρτι, από το δικαστήριο του Μιλάνου επίσης σε εκείνο της Μπρέσια.

Αιτία, και στις δυο περιπτώσεις, το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του πελάτη τους , το οποίο «δεν επιτρέπει να εκδοθούν οι όποιες δικαστικές αποφάσεις με νηφαλιότητα», όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, οι δυο αυτές δίκες, που θα μπορούσαν να κοστίσουν στον Μπερλουσκόνι ακόμη και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, πρόκειται- κατά πάσα πιθανότητα- να παγώσουν μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος σχετικά με αν το αίτημα μεταφοράς των δυο αυτών δικών σε άλλη πόλη διαθέτει νομική βάση.

Πηγή:in.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ