Νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στο Καρπενήσι από τον Όμιλο ΟΤΕ - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στο Καρπενήσι από τον Όμιλο ΟΤΕ

Το Καρπενήσι απέχει 74 χιλιόμετρα από τη Λαμία και 288 από την Αθήνα. Μέχρι πρόσφατα οι οικογένειες που τα παιδιά τους αντιμετώπιζαν έκτακτα περιστατικά υγείας ζούσαν μια περιπέτεια για να φθάσουν στα «Επείγοντα» ενός μεγάλου νοσοκομείου.

«Όταν ο γιος μου ήταν δύο ετών ανέβασε πυρετό 38,8, έχασε τις αισθήσεις του και έκανε σπασμούς», θυμάται ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης. «Για το νοσοκομείο της Λαμίας έπρεπε να οδηγήσουμε μιάμιση ώρα με στροφές και μεγάλη ταλαιπωρία».

«Ειδικά το χειμώνα με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εδώ είναι δύσκολο και επικίνδυνο», συμπληρώνει η κυρία Βασιλίκη Μάκκα, μητέρα τριών παιδιών.

«Αν δεν είχαμε αυτό το ιατρείο και αυτούς τους ιατρούς και συνέβαινε κάτι στο παιδί μου, εγώ θα έπρεπε να μετακινηθώ είτε στη Λαμία είτε ακόμα πιο κάτω στην Αθήνα. Ειδικά τον χειμώνα με τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν εδώ, είναι πάρα πολύ δύσκολο και μερικές φορές επικίνδυνο.», λέει η κυρία Βασιλική Μάκκα μητέρα τριών παιδιών.

Λύση στο πρόβλημα και στην αγωνία των κατοίκων ήρθε να δώσει ο Όμιλος ΟΤΕ με μια σημαντική προσφορά: σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιούργησε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου.

«Η δημιουργία ΤΕΠ για παιδιά μας λύνει τα χέρια και αυξάνει την ασφάλεια και αξιοπιστία του εξοπλισμού  που διαθέτουμε ώστε να αντιμετωπίζουμε τα επείγοντα περιστατικά», επισημαίνει η κυρία Μαρία Παυλίδου παιδίατρος και συντονίστρια του παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου.

«Όταν ήρθαμε εδώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές έπεσαν πάνω στο παιδί και το φρόντισαν. Είχε πάθει αλλεργικό σοκ», λέει ο κύριος Ανδρέας Καραγκούνης και συμπληρώνει: «Δεν φαντάζεστε πόσο σημαντικό είναι, για εμάς τους γονείς, να έχουμε κοντά μας ένα σωστά εξοπλισμένο ιατρείο και τους γιατρούς που εμπιστευόμαστε.».

Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει δείξει επανειλημμένα στο παρελθόν το ενδιαφέρον του τόσο για τις νέες γενιές, που αποτελούν το μέλλον αυτής της χώρας, όσο και για τα μικρά παιδιά. Μέσα σε μια πενταετία έχει διαθέσει πάνω από 500.000 ευρώ για να εξοπλίσει 11 μονάδες υγείας για παιδιά.

Η κυρία Σταυρούλα Καυκιά θυμάται τη μέρα που αναγκάστηκε να τρέξει στο νοσοκομείο με τον γιο της ο οποίος πάσχει από άσθμα «το παιδί είχε ίωση και υψηλό πυρετό όταν ένιωσε ένα «βράσιμο» στο στήθος. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει…Οι γιατροί διέγνωσαν ότι είχε χαμηλό κορεσμό, του έβαλαν οξύμετρο, και τα κατάλληλα φάρμακα με μάσκα. Αν δεν είχε αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάστασή του θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα και θα έπρεπε να πάμε σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο.»

«Όταν ένα παιδί φτάνει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ο χρόνος είναι πολύτιμος για την έκβαση της υγείας του. Ενισχύοντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό των παιδιατρικών μονάδων διευκολύνουμε το απαιτητικό έργο των γιατρών για τη φροντίδα των παιδιών. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε την υγεία των παιδιών μας και να κάνουμε τη διαφορά για το μέλλον τους.», τονίζει η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ.

Το Παιδιατρικό ΤΕΠ του Καρπενησίου έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του και υπολογίζεται να εξυπηρετεί τουλάχιστον 7.000 παιδιά ετησίως από το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές.

Το έργο του Ομίλου ΟΤΕ συνεχίζεται με την συμβολή του στη δημιουργία ακόμη δύο ΤΕΠ: στο «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα και στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο για το 2016 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ ξεπέρασε τα 3,6 εκατ. Ευρώ.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ