Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ξεκινάει - Karfitsa.gr
Οικονομία

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους ξεκινάει

Από σήμερα

 

oaed_thessaloniki2Ενεργοποιείται απο σήμερα Δευτέρα το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα αφορά 10.000 ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του όπως έκανε γνωστό χθες η  Διοικήτρια του Οργανισμού κ. Καραμεσίνη.

Το πρόγραμμα το ΟΑΕΔ που θα προκηρυχθεί την Δευτέρα θα προβλέπει την επιδότηση της απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 έως 49 ετών με ιδιαίτερες πρόνοιες για τους μακροπρόθεσμα (άνω των 12 μηνών) ανέργους και τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Για τους μακροχρόνια ανέργους θα υπάρχει η διευκόλυνση να μην ισχύει η υποχρέωση πρόσληψης για τρεις μήνες μετά το τέλος της επιδότησης, η οποία ισχύει για τους βραχυπρόθεσμα ανέργους. Έτσι δεν θα αποτρέπεται η πρόσληψη με επιδότηση. Οι επιχειρήσεις θα επιχορηγούνται για την πρόσληψη των ανέργων και την απασχόλησή τους για 12 μήνες. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανέργων θα ανέρχεται στις 10.000.

Η αναζήτηση των ανέργων για πρόσληψη θα γίνεται υποχρεωτικά από το μητρώο του Οργανισμού και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι 10 επιλογές υποψηφίων.

Ο ΟΑΕΔ θα αναρτήσει πρώτα στην ιστοσελίδα του τη σχετική πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις και θα καλέσει τους ανέργους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους και το βιογραφικό τους. Σε όλα τα προγράμματα αναζήτησης ανέργων για νέες θέσεις εργασίας, οι επιχειρήσεις πρέπει να μπουν με κλειδάριθμο στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ και εκεί θα έχουν δυνατότητα μέχρι 10 επιλογές ανέργων που ταιριάζουν και να κάνεις επιλογή μετά από συνέντευξη. Μέσα θα έχουν στη διάθεσή τους τα πλήρη βιογραφικά και τα προσόντα των ανέργων.

Το σύστημα αναζήτησης είναι συνδεδεμένο με το σύστημα Εργάνη και έτσι κάθε νέα αναγγελία πρόσληψης στο Εργάνη διαγράφει αυτομάτως τον άνεργο από το σύστημα αναζήτησης ανέργων του ΟΑΕΔ κι έτσι δεν θα υπάρχουν άστοχες επιλογές.

Πηγή www.dikaiologitika.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ