Νικολάς Μαδούρο: «Αρκετά με τη βία» - Karfitsa.gr
Uncategorized

Νικολάς Μαδούρο: «Αρκετά με τη βία»

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου Νικολάς Μαδούρο υποσχέθηκε σήμερα στο λαό της χώρας πως «θα δώσει τέλος» στην αχαλίνωτη εγκληματικότητα, ένα από τα θέματα που προκαλούν ανησυχία στον πληθυσμό μίας χώρας που έχει να επιδείξει εφιαλτικά υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών.

Στη μακρά ομιλία του στο κέντρο του Καράκας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων οπαδών του, μετά την επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητάς του για τις επόμενες εκλογές, ο Μαδούρο δεσμεύθηκε να δώσει μία απάντηση «μέσα στην επόμενη εξαετία» σε ένα από «τα πιο σοβαρά προβλήματα», της χώρας, δηλ. «την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, τη βία, την κατανάλωση ναρκωτικών και την καπιταλιστική κουλτούρα του θανάτου».

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος, που επανέλαβε τη δέσμευσή του να σεβασθεί και να συνεχίσει στο ακέραιο την παρακαταθήκη του εκλιπόντος προέδρου Ούγο Τσάβες, ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο αφοπλισμού των περιθωριακών προαστίων στις περιφέρειες των μεγάλων πόλεων της χώρας. «Δεν είναι δυνατόν πλέον να υπάρχουν φονικά όπλα, επιθετικά όπλα, αυτό πρέπει να τελειώσει. Δέσμευσή μας είναι να εξυγιάνουμε την κοινωνία της Βενεζουέλας. Αρκετά με τη βία! Να σταματήσουν οι επιθέσεις, οι απαγωγές, τα εγκλήματα!» πρόσθεσε. Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για τη βία στη χώρα.

Ο δείκτης ανθρωποκτονιών το 2012 καταγράφεται αυξημένος, με 55 καταγεγραμμένες δολοφονίες ανά 100.000 κατοίκους—περίπου οκτώ φορές μεγαλύτερος από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ενώ είναι επίσης ο υψηλότερος στη Λατινική Αμερική. Το Καράκας αναδεικνύεται ως μία από τις πλέον επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο, ωστόσο οι τοπικές κοινωνικές οργανώσεις αντικρούουν τα επίσημα στοιχεία, υποστηρίζοντας πως είναι υποβαθμισμένα.

Πηγή:protothema.gr 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ