«Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο»- Νέα ιστοσελίδα θα προδίδει όσα κατεβάζετε στο Torrent - Karfitsa.gr
Τεχνολογία

«Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο»- Νέα ιστοσελίδα θα προδίδει όσα κατεβάζετε στο Torrent

Το συγκεκριμένο εργαλείο λειτουργεί εξετάζοντας την ...

Mία νέα ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι πλέον θα έχει την ικανότητα να παρακολουθεί όλες τις κινήσεις σας που σχετίζονται με τη λήψη αρχείων στο Torrent, σύμφωνα με τον Independent.

Η ιστοσελίδα θα ονομάζεται «Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο» (I Know What You Download) και θα συλλέγει πληροφορίες από όλο το Διαδίκτυο, οι οποίες θα είναι σε θέση να φανερώσουν τι κατεβάζουν οι χρήστες του. Και μπορεί αυτό από τη μία να ακούγεται βολικό για παρέες που θέλουν να μοιράζονται κατά έναν πιο εύχρηστο κι άμεσο τρόπο τις συνήθειές τους, από την άλλη όμως αυτό σημαίνει ότι όλες οι δραστηριότητές σας στο Torrent, συμπεριλαμβανομένων και του παράνομου κατεβάσματος αρχείων θα βρίσκονται πλέον σε κοινή θέα.

Το συγκεκριμένο εργαλείο λειτουργεί εξετάζοντας την διεύθυνση IP (Ip address – Internet Protocol address), δηλαδή τον μοναδικό αριθμό που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Και μπορεί οι χρήστες του Torrent, μέχρι πρότινος να ένιωθαν ασφαλείς καθώς οι κινήσεις τους παρέμεναν στο «σκοτάδι», τα πράγματα πλέον φαίνεται να αλλάζουν με το λειτουργικό σύστημα της ιστοσελίδας «Ξέρω τι κατεβάζεις στο Διαδίκτυο». Η εν λόγω ιστοσελίδα περιέχει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό το οποίο έχει την ικανότητα να εντοπίζει τη διεύθυνση IP των χρηστών μέσω συνδέσμων που έχουν ανταλλάξει οι τελευταίοι σε προσωπικές συζητήσεις – όπως για παράδειγμα στο τσατ του Facebook – με τους φίλους τους. Mόλις εντοπιστεί η διεύθυνση IP του εκάστοτε χρήστη, τότε η ιστοσελίδα θα μπορεί μέσα σε χρόνο ρεκόρ να βρει όλα τα αρχεία που έχετε κατεβάσει.

Σημειώνεται ότι παρόμοια εργαλεία χρησιμοποιούν ήδη οι δισκογραφικές εταιρείες καθώς και οι εταιρείες παραγωγής ταινιών, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσοι κατεβάζουν παράνομα στο Torrent αρχεία με τα πνευματικά τους δικαιώματα.huffingtonpost.gr/

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ