Οι Έλληνες που θέλουν να «κατακτήσουν» την αγορά της Αμερικής - Karfitsa.gr
Slider Οικονομία Ροή

Οι Έλληνες που θέλουν να «κατακτήσουν» την αγορά της Αμερικής

Του Βαγγέλη Στολάκη

Είναι Έλληνες, ασχολούνται με το real estate μέσω διαδικτύου και επιχειρούν να τα αλλάξουν όλα μέσα από την καινοτομία τους. Ποια είναι αυτή; Να μπορούν να μισθώσουν για μεγάλο ή μεσαίο διάστημα ακίνητα με υψηλές προδιαγραφές, νεόδμητα και πρόσφατα ανακαινισμένα σε ανταγωνιστικές τιμές που πολλές φορές φτάνουν και -25%. Ο λόγος για την ομάδα Blueground που δημιουργήθηκε από τέσσερα άτομα και σήμερα αριθμεί 75. Στο ενεργητικό της η ομάδα «μετρά» τη διαχείριση περισσοτέρων των 600 ακινήτων σε Ευρώπη, Ντουμπάι, Κωνσταντινούπολη και Αμερική με τζίρο που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόσφατα η ελληνική start up ξεκίνησε να δραστηριοποιείται και στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, η εταιρία προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Μισθώνει και διαχειρίζεται ακίνητα, τα οποία και μεταμορφώνει σε πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα καταλύματα υψηλών προδιαγραφών. Προσφέρει στους συνεργάτες της σταθερό Μηνιαίο Εισόδημα, αύξηση Αξίας Ακινήτου, Εξοικονόμηση Χρόνου, Ευελιξία στη Συνεργασία.

Η ιδέα

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου, CEO και Cofounder της Blueground που μίλησε στην KARFITSA: «Η ιδέα της Blueground γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρότερης επαγγελματικής μου εμπειρίας ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στο εξωτερικό. Έχω ταξιδέψει και μείνει σε περισσότερες από 10 πόλεις σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία, για  μεσαία και μεγάλα χρονικά διαστήματα (1-12 μήνες κάθε φορά). Τότε ήταν, λοιπόν, που συνειδητοποίησα ότι η μόνη διαθέσιμη επιλογή ενός εταιρικού ταξιδιώτη για διαμονή ήταν το ξενοδοχείο, που ενώ είναι εύκολα προσβάσιμο, είναι ακριβό και ο χώρος του δωματίου αρκετά περιορισμένος. Προσπάθησα αρκετές φορές να κλείσω κάποιο διαμέρισμα, αλλά ήταν ιδιαίτερα δύσκολο κυρίως για δύο λόγους: δεν έβρισκα εύκολα πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα σε καλή κατάσταση, και όταν τα έβρισκα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους δεν ήταν διατεθειμένοι να τα μισθώσουν για διάρκεια μικρότερη του ενός έτους. Αυτό ακριβώς το κενό θέλαμε να καλύψουμε όταν ξεκινήσαμε την Βlueground. Να προσφέρουμε επιπλωμένα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατά την υλοποίηση της ιδέας τους ήταν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν ένα καινοτομικό προϊόν στους καταναλωτές. Η επόμενη πρόκληση ήταν η χρηματοδότηση. «Για το λόγο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια έχουμε λάβει πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ από ανθρώπους που μας εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν στο όραμά μας, όπως η VentureFriends που βρίσκεται από την αρχή στο πλευρό μας, η Endeavor, η Εθνική Τράπεζα με το πρόγραμμα NBG Business Seeds και το Jabbar Internet Group με έδρα τη Μ. Ανατολή» λέει.

Οι δυο έγιναν τέσσερις και τώρα… 75

Την εταιρία την ξεκίνησαν αρχικά δυο φίλοι. Ο κ. Χατζηελευθερίου μαζί με τον Αλέξη Μαραγκό. Μετά από λίγους μήνες στην ομάδα προστέθηκε ο Ανδρέας Νεζερίτης και λίγο αργότερα η Πένυ Παπακωνσταντίνου. Πλέον, η ομάδα μετρά πάνω από 75 νέους με όρεξη και πάθος για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της αγοράς της Αμερικής, εκεί όπου το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιείται η ελληνική start up εταιρία, ο κ. Χατζηελευθερίου λέει: «Η αγορά της Αμερικής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική καθώς υπάρχουν πολλοί παίχτες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εταιρικής φιλοξενίας εδώ και πολλά χρόνια.  Έτσι και οι εταιρικοί ενοικιαστές τους συναντάμε έχουν αντίστοιχα πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Παρ’  όλα αυτά είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία μας στη Νέα Υόρκη. Το προϊόν που προσφέρουμε είναι εξελιγμένο από την εμπειρία που συγκεντρώσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ το επιχειρηματικό μας μοντέλο έχει ήδη δοκιμαστεί επιτυχώς σε τρεις πολύ διαφορετικές πόλεις. Τα πρώτα δείγματα που έχουμε είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα».

Πως λειτουργεί;

Πως λειτουργεί όμως η εταιρία;  Όλοι όσοι ενδιαφέρονται να μισθώσουν το ακίνητό τους στην εταιρία, συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα στο website ή καλούν στα τηλέφωνα της. Μεταξύ άλλων η Blueground προσφέρει στους συνεργάτες της σταθερό εισόδημα για πολλά έτη, αύξηση της αξίας του ακινήτου, εξοικονόμηση χρόνου και ξεγνοιασιά από περιττά άγχη και τέλος, ευελιξία αφού οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να διακόψουν τα συμβόλαιά τους ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Οι νεαροί start uppers υπόσχονται να αλλάξουν τα πάντα στον χώρο της φιλοξενίας! «Η Βlueground αποτελεί μια καινοτόμα λύση για όλους όσους αναζητούν υψηλής ποιότητας διαμονή για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσφέρουμε πλήρως εξοπλισμένα και επιπλωμένα διαμερίσματα με σύγχρονες ανέσεις, σε κεντρικά σημεία, 24/7 υποστήριξη πελατών και όλα αυτά στις καλύτερες τιμές. Στα πάνω από 600 υψηλών προδιαγραφών διαμερίσματά μας, έχουμε υποδεχθεί χιλιάδες εταιρικά στελέχη, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας» καταλήγει ο κ. Χατζηελευθερίου.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ