Οι... καλοί μας γείτονες και οι εκλογές τους - Karfitsa.gr
Karfitsomata

Οι… καλοί μας γείτονες και οι εκλογές τους

Στόχος της αποστολής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να διαπιστώσει το κατά πόσο οι εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή είναι αδιάβλητες και πληρούν τις προϋποθέσεις μιας υπό ένταξη στην Ε.Ε. χώρας, όπως είναι η π.Γ.Δ.Μ.

Στα Σκόπια βρίσκεται η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Μαρία Σπυράκη μετέχοντας στην εξαμελή αντιπροσωπεία Παρατηρητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που διεξάγονται στην π.Γ.Δ.Μ. την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι για την περίοδο 2007 – 2013 είχαν χορηγηθεί από την Ε.Ε. στην π.Γ.Δ.Μ. ως προενταξιακή  χρηματοδότηση  208.220.000 ευρώ, ενώ για την περίοδο 2014 – 2020 προβλέπεται να λάβει ακόμη 664.200.000 ευρώ.

Στα κριτήρια που οφείλει η π.Γ.Δ.Μ. να πληροί ώστε να προχωρά η ενταξιακή της πορεία εντάσσονται η λειτουργία της Δημοκρατίας, η ελευθερία του Τύπου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και οι σχέσεις… καλής γειτονίας.

Ωστόσο,  στην πρόσφατη έκθεση προόδου της Κομισιόν για τη Διεύρυνση που αφορά στην π.Γ.Δ.Μ. μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για «βαθιά πολιτική κρίση που συνεχίστηκε το 2016 και επιδεινώθηκε από την προσπάθεια να δοθεί χάρη σε άτομα που έχουν κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις υποκλοπές».

H κυρία Σπυράκη, ως μέλος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – π.Γ.Δ.Μ. είχε επισκεφτεί τη γειτονική χώρα και πριν από ένα χρόνο όποτε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε στη χώρα σχετικές συστάσεις.  Στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέχουν: Αndrey Kovatchev, EPP, Βουλγαρία, Mαρία Σπυράκη, EPP, Ελλάδα, Jens Nilsson, S&D, Σουηδία, Tonino Picula, S&D, Κροατία,Angel Dzhambazki, ECR, Βουλγαρία, Joëlle Bergeron, EFDD, Γαλλία.

Σπυράκη

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ