«Οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μετεγκατάσταση» - Karfitsa.gr
Uncategorized

«Οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μετεγκατάσταση»

tzitzikwstas-soumpasisΗ μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και η συγχώνευση της με τη Helexpo, ήταν τα τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με τον πρόεδρο του δ.σ. της ΔΕΘ Θεόδωρο Σουμπάση.

 «Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ με ενημέρωσε σχετικά με την έναρξη ενός ευρέος διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης για την καταρχήν βελτίωση του υπάρχοντος εκθεσιακού χώρου της ΔΕΘ και την αξιοποίηση μέρους των υφιστάμενων υποδομών», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. «Στρατηγικά συμφωνούμε και είναι πάγια θέση μας η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, που αποτελεί το καταλληλότερο σημείο για ένα σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο. Ωστόσο, οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση μετεγκατάσταση του φορέα, με αποτέλεσμα  η αναμονή αυτή να κοστίζει στην πόλη. Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και την ανάπλαση του υπάρχοντος χώρου της ΔΕΘ σε μητροπολιτικό πάρκο με υπόγειες θέσεις πάρκινγκ, προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης, μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση στη Σίνδο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε τη θέση του υπέρ της συγχώνευσης ΔΕΘ και HELEXPO, η οποία, όπως υπογράμμισε, «αποτελεί πάγιο αίτημά μου από το 2007». Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη εκπροσώπησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο Δ.Σ. του νέου, ενιαίου φορέα, που θα προκύψει από τη συγχώνευση, με στόχο τη στενότερη συνεργασία με την ΠΚΜ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΘ Θ. Σουμπάσης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την ανάδειξή του στη νέα του θέση και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Σουμπάσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την εμπιστοσύνη του προς τη διοίκηση της ΔΕΘ, τον ενημέρωσε για τις θέσεις και τις αναπτυξιακές προτάσεις που προωθούνται από το φορέα και υπογράμμισε τη βούλησή του για ενίσχυση της πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ της ΠΚΜ και της ΔΕΘ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ