"Ο Αλ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ" - Karfitsa.gr
Πολιτική

“Ο Αλ. Τσίπρας καθυστερεί την αξιολόγηση γιατί διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα η ΝΔ, με δηλώσεις του εκπροσώπου της, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος υποστήριξε ότι «η οικονομία και η κοινωνία βυθίζονται στην αβεβαιότητα, ο κ. Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση».

Ο κ. Κικίλιας απέδωσε την καθυστέρηση της αξιολόγησης στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το πολιτικό του μέλλον».

Με την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση «έριξε τη χώρα στο καναβάτσο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τις περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτά θα έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Η στάση τους είναι υποκριτική, άλλα λένε έξω και άλλα λένε μέσα. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δραματοποιήσει την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για να δικαιολογήσει στους βουλευτές του τα μέτρα. Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται με τις συνιστώσες του το πολιτικό του μέλλον, ενώ η ζωή των Ελλήνων επιβαρύνεται».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «η υπερφορολόγηση, οι χαμένες θέσεις εργασίας, η στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο που έχουν οδηγήσει οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τη χώρα. Η 5η Απριλίου πέρασε χωρίς συμφωνία με τους εταίρους, όπως και όλες οι άλλες ημερομηνίες-ορόσημα που είχε βάλει η ίδια κυβέρνηση. Η καθυστέρηση κοστίζει πάνω από 12 δισ. ευρώ. Προσγειώνουν τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη το 2017 με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις στο 1,6% αντί για 2,7%. Αυτά τα 12 δισ. ποιος θα τα πληρώσει, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο; Όχι θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η ΝΔ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η καθυστέρηση αυξάνει τον λογαριασμό και οδηγεί σε αδιέξοδα». Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι αυτή η πρακτική του κ. Τσίπρα έχει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Συμπερασματικά, είπε ότι «αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, οδηγούμαστε σε χρεοκοπία, αλλά και αν κλείσει, η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται με ύφεση και μαρασμό».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ