Ο Ιβάν Σαββίδης δεν αστειεύεται - Του Βασίλη Μάστορα - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν αστειεύεται – Του Βασίλη Μάστορα

Του Βασίλη Μάστορα

mastoras1Του Βασίλη Μάστορα

Οφείλω να το ομολογήσω ότι ασπάζομαι σχεδόν δογματικά την άποψη που μου μετέφερε πριν από πολλά χρόνια ένας έμπειρος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Ότι δηλαδή «δεν υπάρχει κακή απόλυση προπονητή, αλλά κακή πρόσληψη». Βεβαίως σ’ ένα άθλημα όπως το ποδόσφαιρο όπου την αποθέωση με τη σταύρωση τη χωρίζει μία πολύ λεπτή γραμμή, είναι δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι το αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι πάντα ταυτόσημο με τις ικανότητες του προπονητή. Στατιστικά πάντως οι προπονητές πετυχαίνουν στόχους οι οποίοι είναι ανάλογες με το βεληνεκές τους.

 Ο Γιώργος Δώνης κατά την ταπεινή μου άποψη μπορεί να έχει προπονητικές γνώσεις, να έχει κάνει το αγροτικό του, να είναι προπονητής λύση-λουκούμι για τις ομάδες της δεύτερης ταχύτητας της Super League, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να γράψει ακόμη αρκετές εργατοώρες προκειμένου να αποτελεί λύση για ομάδες που βάζουν υψηλούς στόχους.

 Ο Ιβάν Σαββίδης εκ της φύσεως του είναι άνθρωπος που έχει απαιτήσεις από τους συνεργάτες του. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αυτό από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ δηλώνοντας ότι όλοι κρίνονται. Στον Γιώργο Δώνη ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» έδωσε όλη την  απαιτούμενη στήριξη. Ενίσχυσε την ομάδα μετεγγραφικά τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με το πλάνο του προπονητή, πήρε το μέρος του στο διαζύγιο με τον Γκαρσία και είχε καλοπληρωμένους τους παίκτες. Τι ζήτησε από τον Δώνη; Να βάλει, στο μέγεθος που του αναλογούσε, τις δυνάμεις του ώστε ο ΠΑΟΚ να φτάσει στον τελικό και να σηκώσει το Κύπελλο. Ο «Δικέφαλος» έχασε το στοίχημα της πρόκρισης και ο προπονητής σαφώς παίρνει το μερίδιο της αποτυχίας που του αντιστοιχεί. Καθώς μάλιστα δεν μπορεί να αλλάξει όλη η ομάδα ήταν ο πρώτος που είδε την πόρτα της εξόδου.

Ο Δώνης ίσως να εκτιμά ότι έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία να τελειώσει την χρονιά η οποία μπορεί να έγραφε θετικό πρόσημο για τον ΠΑΟΚ εάν κατακτούσε, με τη δική του παρουσία, την 2η θέση στη Super League. Ο Σαββίδης, ίσως και δικαίως, δεν του έδωσε αυτή την ευκαιρία γιατί εκτίμησε ότι με την αλλαγή στον πάγκο θα σώσει την παρτίδα. Το εάν έκανε σωστά θα φανεί σε έναν περίπου μήνα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το καλοκαίρι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα πάρει αποφάσεις για το υπάρχον έμψυχο υλικό με αυστηρά κριτήρια. Οσοι μάλιστα θα συνεργαστούν μελλοντικά μαζί του θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι ότι ο ΠΑΟΚ πλέον είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, αλλά κρίνει αυστηρά εκείνους που έχουν επωμισθεί το βαρύ έργο να τον φτάσουν ψηλά.  Και κάτι τέτοιο θέλει καρδιά νικητή.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ