Ο Μπουτάρης παραχωρεί την πλατεία Αγίας Σοφίας στους Πόντιους! - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Ο Μπουτάρης παραχωρεί την πλατεία Αγίας Σοφίας στους Πόντιους!

genoktonia_plateia_agia_sofia_448792341

Τέλος καλό όλα καλά (;) για τον Γιάννη Μπουτάρη και τους Πόντιους, μετά τη σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών! Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τη συνήθη τακτική του… φαίνεται πως ξέχασε τα περσινά γεγονότα, όταν απαγόρεψε στους Πόντιους να χρησιμοποιήσουν την πλατεία Αγίας Σοφίας για την τελετή της Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, τρέχοντάς τους στα δικαστήρια. Ο κυρ Γιάννης τα άφησε όλα πίσω και σήμερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργο Παρχαρίδη. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης «οι παρεξηγήσεις μεταξύ της δημοτικής αρχής και της ομοσπονδίας αποτελούν πλέον παρελθόν».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου στη συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

η παραχώρηση από τον δήμο της Πλατείας Αγίας Σοφίας για την τελετή της Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου το απόγευμα της 19ης Μαΐου, και η παροχή όλων των μέσων και της τεχνικής βοήθειας που θα χρειαστεί για την οργάνωση της τελετής

• η δημιουργία «Πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού» στην Αρετσού, στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης με τον δήμο Καλαμαριάς

• η υποστήριξη και η συμμετοχή της Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας (2014)

• το αίτημα από κοινού προς το ΥΜΑΘ για την παραχώρηση του παλαιού κυβερνείου στην Αρετσού («Παλατάκι») με στόχο τη δημιουργία Κέντρου Απανταχού Ελληνισμού. Για το σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η δημιουργία επιτροπής αποτελούμενης από τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, δημάρχους και άλλους φορείς της πόλης.

Χρ. Κυρ. 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ