Ο Ομπάμα στηρίζει το FBI - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ο Ομπάμα στηρίζει το FBI

Barack Obama

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε σήμερα τους χειρισμούς που έκαναν οι αμερικανικές αρχές στις έρευνες για την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, λέγοντας ότι οι αξιωματούχοι των ομοσπονδιακών αρχών επιβολής του νόμου και άλλοι αρμόδιοι φαίνεται ότι έκαναν σωστά την δουλειά τους.

“Με βάση τα όσα έχω δει μέχρι τώρα, το FBI εξετέλεσε το καθήκον του, και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα”, τόνισε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι ζήτησε από την ομάδα του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας να δει τι περισσότερο μπορεί να γίνει για τον εντοπισμό απειλών από ανθρώπους οι οποίοι ριζοσπαστικοποιούνται.

Οι αρχές στη Ρωσία ήταν επίσης “πολύ συνεργάσιμες” με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για την βομβιστική επίθεση, πρόσθεσε ο Ομπάμα, αν και πλανώνται ακόμα υποψίες μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε εξάλλου να καταβάλλει μια νέα προσπάθεια για να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει εκ νέου από κοινού με το Κογκρέσο σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια για το κλείσιμο της μονάδας αυτής.

“Θα πρέπει να κλείσει. θα επανέλθω σε αυτό”, σημείωσε χωρίς όμως να ανακοινώσει μια νέα πορεία για την άρση της άρνησης του Κογκρέσου, και των πολιτικών και νομικών εμποδίων που αντιμετωπίζει.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο ζήτημα της μείωσης του αμερικανικού ελλείμματος ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι συνεχίζει τις συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές για μια συμφωνία μείωσης του ελλείμματος, όμως οι αυτόματες περικοπές των κρατικών δαπανών επιβράδυναν την ανάπτυξη των ΗΠΑ και οδήγησαν σε απώλειες θέσεων εργασίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ