Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος "ανοίγει τα χαρτιά του" στην KARFITSA - Karfitsa.gr
Karfitsomata Ροή Συνεντεύξεις

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος “ανοίγει τα χαρτιά του” στην KARFITSA

Για το διακύβευμα των επιμελητηριακών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 2,3 και 4 Δεκεμβρίου μιλά στην Karfitsa ο εν ενεργεία και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος. Αναφέρεται στους στόχους της «Βιοτεχνικής Συμμαχίας»,  του συνδυασμού του οποίου είναι επικεφαλής, κάνει έναν σύντομο απολογισμό του έργου του και ιεραρχεί τις προτεραιότητές του την επόμενη ημέρα, σε περίπτωση που οι συνάδελφοί του επαγγελματίες τον τιμήσουν με την ψήφο τους για ακόμη μια θητεία.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη

Γιατί διεκδικείτε για ακόμα μια φορά την ηγεσία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης; Υπάρχει έργο που δεν έχετε ολοκληρώσει και ποιο είναι αυτό; 

Πρώτα από όλα ως «Βιοτεχνική Συμμαχία» δεσμευόμαστε ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης τετραετίας, αν οι συνάδελφοι μας τιμήσουν με την ψήφο τους, θα εργαστούμε σκληρά, εποικοδομητικά και αποδοτικά. Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να βάλουμε σε νέα τροχιά το μικρομεσαίο επιχειρείν. Αναμφίβολα υπάρχει έργο που υλοποιήθηκε στην προηγούμενη θητεία, έργο που πρέπει να συνεχιστεί και δράσεις καινούργιες που θα ενισχύσουν περαιτέρω το επιμελητήριο. Στο πλαίσιο αυτό δρομολογούμε, πέρα από την προφανή συνέχιση του έργου μας:

– Την υλοποίηση Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων, η οποία στοχεύει να λειτουργήσει επικουρικά ώστε, νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στην Ελλάδα παράγοντας και καινοτομώντας.

– Την ενίσχυση της εξωστρέφειας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων, που αποτελεί το σίγουρο μονοπάτι για την έξοδο από την κρίση.

– Την εκπαίδευση των επιχειρηματιών. Θα δημιουργηθούν νέοι κύκλοι  σεμιναρίων και ημερίδων για την προσαρμογή των μελών του ΒΕΘ στις νέες και σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

– Την πιστοποίηση τεχνικών επαγγελμάτων σε συνεργασία με τον  Διεπιμελητηριακό Φορέα Πιστοποίησης (ΔΙΦΟΠ).

– Την υπηρεσιακή αναβάθμιση στην προσπάθεια για ακόμη καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες προς τα μέλη του Επιμελητηρίου.

Ποιο είναι το διακύβευμα των φετινών επιμελητηριακών εκλογών;

Το διακύβευμα ήταν και είναι διαχρονικά το όφελος του επιχειρηματία, πολύ περισσότερο, δε, στα χρόνια της κρίσης. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε ώστε να βελτιωθεί το παρόν του  μικρομεσαίου επιχειρηματία και να αποκτήσει ένα καλύτερο μέλλον. Μοναδικό μας μέλημα, προσωπικό αλλά και των συμμετεχόντων στον συνδυασμό «Βιοτεχνική Συμμαχία», είναι η όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητική εκπροσώπηση του επιχειρηματία.

Η Θεσσαλονίκη και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα στο παρελθόν υπήρξε η «πρωτεύουσα» των βιοτεχνιών. Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίες μετράτε το ένα λουκέτο μετά το άλλο. Ποιες είναι οι προτάσεις που καταθέτει ο συνδυασμός σας;

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο, σύνεση, συναίνεση και συνεργασία. Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις, τολμηρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που θα υλοποιηθούν με συνέπεια. Συγκεκριμένα προτείνουμε: μείωση φορολογικών συντελεστών (καθιέρωση μηνιαίου flat rate συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις. Ο συντελεστής αυτός δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 20%, ώστε να είναι στοιχειωδώς ανταγωνιστικός σε σύγκριση με άλλες χώρες ,σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ), βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία (ενίσχυση του αισθήματος της οικονομικής σταθερότητας στη χώρα, ώστε να αποκατασταθεί η επενδυτική και καταθετική εμπιστοσύνη), βιώσιμο ασφαλιστικό, συρρίκνωση του κράτους, βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Δημόσιας Διοίκησης και αποτελεσματικότερος έλεγχος των κρατικών δαπανών, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων, στήριξη των εξαγωγών, επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, λύση στο θέμα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Ένα μεγάλο στοίχημα που θέλετε να κερδίσετε κι εσείς προσωπικά είναι αυτό της προσέλευσης. Γιατί οι επαγγελματίες δεν πρέπει να απέχουν;

Όπως προείπα χρειαζόμαστε ισχυρά και δημιουργικά επιμελητήρια που θα αποτελέσουν έρεισμα για το επιχειρείν. Με τη μαζική συμμετοχή κατά τη διάρκεια των επιμελητηριακών εκλογών μπορεί να δοθεί μία ηχηρή απάντηση στην αποχή που τα τελευταία χρόνια ταλανίζει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Κανένας ψηφοφόρος δεν πρέπει να μένει απαθής. Ας μην επαναπαυόμαστε πως κάποιοι άλλοι θα κινητοποιηθούν και θα πάνε να ψηφίσουν αντί για εμάς, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα δυναμικό επιμελητήριο που θα συνεχίσει να αποτελεί έρεισμα για όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

 

Στον κόσμο του internet, της καινοτομίας και της τεχνολογίας η εξωστρέφεια και η ψηφιακή επιχειρηματικότητα για μια επιχείρηση είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο ίδιος έχετε δεσμευτεί να κάνετε πιο εξωστρεφείς τις Βορειοελλαδικές βιοτεχνίες. Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό;  

Είναι σημαντικό για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να στηριχθούν στην εκθεσιακή πολιτική του ΒΕΘ, που έχει τη γνώση και την εμπειρία ετών πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο. Η προώθηση της καινοτομίας, των ανταγωνιστικών προϊόντων, μέσα από στοχευμένες κινήσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία το ΒΕΘ μέσω της εκθεσιακής πολιτικής του μπορεί να αναδείξει. Δεν είναι τυχαίο πως στην θητεία, που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, το ΒΕΘ επιδότησε τη συμμετοχή 439 επιχειρήσεων και έλαβε μέρος σε 54 εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ