Ο φόβος μπορεί να γίνει ελπίδα; - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ο φόβος μπορεί να γίνει ελπίδα;

NAKOU_m1της Βίκυς Νάκου

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλωστε, στις πολύ δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα, ερχόμαστε όλοι αντιμέτωποι με πολλά διλλήματα αλλά και σοβαρές αποφάσεις.

Πρώτιστα στο μέλλον της Πατρίδας μας. Αλλά και στο δικό μας μέλλον. Στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι επιτακτική η ανάγκη για νέους βηματισμούς σε όλους τους τομείς,πόσω μάλλον και στο συνδικαλισμό.

Ένας νέος βηματισμός για να βάλουμε νέες καινοτόμες ιδέες, για την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων. Ο διάλογος, η νέα αντίληψη, η πρόταση και η Συμμετοχή και κυρίως η απαξία στον παραγοντισμό, στην ιδιοτέλεια και στο συντεχνιακό συμφέρον με κομματισμούς και ιδεοληψίες μπορούν και πρέπει να φέρουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε ευρωπαϊκή τροχιά.

Ιδιαίτερα εμείς οι νέοι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά, είναι σίγουρο πως θα στηρίξουμε αυτή την αναγκαία «μεταρρύθμιση». Γιατί ο συνδικαλισμός οφείλει, μπορεί και πρέπει να γίνει ο συμμετοχικός κρίκος στην ευθύνη για την αλλαγή της νοοτροπίας.

Το 2013 έρχονται νέες ανατροπές και φόβοι για όλους μας. Αλλά και ελπίδες.
Οι διαπιστώσεις και οι μεγαλοστομίες πρέπει να παραγκωνισθούν και στη θέση τους να προωθηθεί το μοντέλο της αξιολόγησης, του μέτρου και της αναγκαιότητας για το σύγχρονο δημόσιο τομέα. Όλοι εμείς οι Εργαζόμενοι στο ελληνικό δημόσιο- στενό ή ευρύ- θέλουμε τα παραγωγικά αλλά θεωρητικά και πάντως θετικά μέσα για να παράξουμε έργο επ’ ωφελεία των πολιτών και του κράτους.

Να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό και ανταγωνιστικό μοντέλο ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο δημόσιο, με στόχο την ανάπτυξη και την αναθεώρηση στην θετική παραγωγή από εργαζόμενους με πίστη και όραμα στο καινούργιο, στο καινοτόμο.

Να γίνουμε μοχλός για την ανατροπή της κρίσης. Με θετική ενέργεια και συλλογική προσπάθεια. Με συμμετοχική Ευθύνη όλων μας. Είναι η Ευκαιρία για να αλλάξουμε ότι μας έφερε εδώ, με δικαιοσύνη, αξιοκρατία και προπάντων πατριωτισμό.

Είναι απολύτως βέβαιο, ότι αν προτάξουμε το εμείς θα περιθωριοποιήσουμε το εγώ που μας σκοτώνει. Ίσως τότε ο φόβος για το 2013,να μπορεί να γίνει Ελπίδα.

*Η Βίκυ Νάκου είναι αντιπρόεδρος εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ