Ο χιονιάς έφερε προβλήματα στην Ξάνθη - Karfitsa.gr
Uncategorized

Ο χιονιάς έφερε προβλήματα στην Ξάνθη

xioniaΠροβλήματα  έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση και η επιδείνωση του καιρού, τις τελευταίες ώρες, στην Ξάνθη. Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές.

Έκλεισαν για λίγο τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Τα κυριότερα εντοπίζονται στην ορεινή περιοχή. Στον οδικό άξονα Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων το χιόνι έφτασε τους 5 πόντους, αλλά προληπτικά λίγο μετά τις 11 έκλεισαν τα σύνορα για λίγη ώρα και έγινε ρίψη αλατιού από τα μηχανήματα της Περιφέρειας στο Τμήμα Θερμών-Αγ. Κωνσταντίνου, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτός ο δρόμος., όπως αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης.

35 πόντους το χιόνι στο Λειβαδίτη

Στην περιοχή του Λειβαδίτη, το χιόνι φτάνει τους 35 πόντους και από το πρωί επιχειρούν η αλατιέρα του Δήμου Ξάνθης και το εκχιονιστικό προκειμένου να μην αποκλειστεί το Δασικό Χωριό και ο οικισμός του Λειβαδίτη. Στο Δασικό χωριό φιλοξενούνται  περίπου 60 άτομα, όπως σημειώνει ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Πάνος Ταρενίδης, και οι δυνάμεις του Δήμου Ξάνθης έχουν επικεντρωθεί σε εκείνο το σημείο.

Κατολίσθηση στην Παναγία Καλαμού

Προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη νεροποντή στην Παναγία Καλαμού όπου υπήρξε κατολίσθηση και απομακρύνθηκαν οι βράδοι με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως δηλώνει αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Σπυριδόπουλος. Στην πόλη της Ξάνθης δεν παρατηρούνται προβλήματα ενώ συνεργεία του Δήμου κλείνουν λακούβες που έχουν ανοίξει λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών.

Στο Δέκαρχο Γιαννακίδης και Καραλίδης

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται απολύτως ελεγχόμενη ενώ στον οικισμό που Δεκάρχου που επλήγη από τον ανεμοστρόβιλο βρέθηκαν το πρωί ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης ενώ επιθεωρούν τις ζημιές που προκλήθηκαν γενικότερα στην περιοχή, από τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία.

Πηγή: xanthipress.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ