Πάνω από 34,4 εκατομμύρια άνεργοι χωρίς επίδομα παγκοσμίως - Karfitsa.gr
Uncategorized

Πάνω από 34,4 εκατομμύρια άνεργοι χωρίς επίδομα παγκοσμίως

Περισσότεροι από 34,4 εκατομμύρια άνθρωποι δηλαδή περίπου το  86% των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο που έχασαν την εργασία τους μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Αυτό ανακοίνωσε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Συγκεκριμένα ο ειδικός κοινωνικής προστασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Florence Bonnet ανέφερε πως: «Περισσότερο από το 86% των σχεδόν 40 εκατομμυρίων ανθρώπων που βγήκαν εκτός αγοράς εργασίας από το 2008 βρέθηκαν χωρίς τακτικό εισόδημα από τη μια μέρα στην άλλη».

Τα στοιχεία, τα οποία λαμβάνουν υπόψη πολλούς νέους εργαζόμενους που δεν έχουν καταβάλει επαρκή αριθμό εισφορών κοινωνικής ασφάλισης για να λάβουν παροχές, αποτελούν μέρος μιας έρευνας της ILO που δείχνει πλήρη απουσία της υποχρεωτικής κάλυψης για όσους χάνουν τη δουλειά τους σε όλο τον κόσμο. Σύστημα κοινωνικής ασφάλισης εργαζομένων υπάρχει μόνο σε 72 από τις 198 χώρες που ρωτήθηκαν από την διεθνή οργάνωση που εδρεύει στη Γενεύη και τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα βρίσκονται σε εύπορα κράτη, σημείωσε.

Μόνο το 16% των χωρών που έλαβαν μέρος στην έρευνα προσφέρουν εισόδημα στήριξης για νέους ανθρώπους που αναζητούν για πρώτη φορά εργασία, κατέδειξαν επίσης τα στοιχεία της έρευνας. Στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, το 80% των ανθρώπων χωρίς δουλειά λαμβάνουν επιδόματα, ενώ στην Αφρική η αναλογία είναι μικρότερη από 10%.

Περίπου 114 χώρες «δεν προσφέρουν τίποτα, ιδιαίτερα στην Αφρική», είπε ο κ. Bonnet, προσθέτοντας ότι μόνο έξι χώρες στην αφρικανική ήπειρο προσφέρουν προστασία από την ανεργία. Το σύστημα της Νότιας Αφρικής ήταν μεταξύ των πιο ανεπτυγμένων συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, πρόσθεσε ο κ. Bonnet.

Στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, το 40% των εργαζομένων λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα, ενώ μειώνεται κάτω από το 20% στη Μέση Ανατολή και στην Ασία. Οι ασιατικές χώρες που δεν προσφέρουν καμία ασφάλεια για τους ανέργους είναι οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία, είπε ο κ. Bonnet, επιμένοντας ότι το επίδομα ανεργίας βοήθησε χώρες να αντισταθούν στις οικονομικές κρίσεις.

Επικαλούμενος τη Νότια Κορέα, η οποία εισήγαγε τέτοια κάλυψη το 1995, ενόψει της ασιατικής οικονομικής κρίσης του 1997, ο κ. Bonnet είπε ότι η ενέργεια αυτή «βοήθησε τη χώρα να απορροφήσει τις επιπτώσεις της πρόσφατης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης με πιο συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο».

Πηγή:www.onlycy.com

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ