Πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή επειδή... έμοιαζε με τον δράστη - Karfitsa.gr
Διεθνή Κοσμικά

Πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή επειδή… έμοιαζε με τον δράστη

Ένας άνδρας που πέρασε 17 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, απελευθερώθηκε αφού η αστυνομία βρήκε τον σωσία – πραγματικό δράστη.

Ο Ρίτσαρντ Άντονι Τζόουνς από το Κάνσας, απελευθερώθηκε την Πέμπτη επειδή ένας δικαστής δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς αποδείξεις για να τον καταδικάσουν.

Ο Τζόουνς είχε φυλακιστεί για ένοπλη ληστεία το 1999 βάσει την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα. Κατά τη διάρκεια μιας νέας ακρόασης στην υπόθεση του, οι μάρτυρες που κατέθεσαν εναντίον του, δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν τον Τζόουνς από τον «Ρίκυ», του οποίου η ομοιότητα με τον πρώτο ήταν απίστευτη, μπερδεύοντας τους πάντες.

Ο δικαστής διέταξε την απελευθέρωση του Τζόουνς επειδή δεν υπήρχαν φυσικά στοιχεία, στοιχεία DNA ή δακτυλικά αποτυπώματα που να τον συνέδεαν με το έγκλημα. Επιπλέον, ο Τζόουνς έμενε στην άλλη πλευρά του Κάνσας, από εκείνη που είχε σημειωθεί το περιστατικό.

«Δεν πιστεύω στην τύχη, πιστεύω ότι ήμουν ευλογημένος», είπε ο Τζόουνς στο Kansas City Star.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ