Παρατείνονται οι... διακοπές των μαθητών - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Παρατείνονται οι… διακοπές των μαθητών

Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κοζάνης τη Δευτέρα και την Τρίτη, 9 και 10 Ιανουαρίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στο Αργος Ορεστικό.

Στον δήμο Έδεσσας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα τα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην Εορδαία.

Tην Δευτέρα και την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο Φλώρινας, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην Κατερίνη, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά Δευτέρα και Τρίτη, ενώ της δευτεροβάθμιας μόνο τη Δευτέρα. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν την Δευτέρα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Στο δήμο Τρικκαίων, στα Τρίκαλα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10.00 το πρωί.

thermometro-pagetos

Στη Χαλκιδική, στο Δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν αύριο, Δευτέρα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία), όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια και λύκεια) καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Στον δήμο Πολυγύρου τα σχολεία θα είναι κλειστά Δευτέρα και Τρίτη. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος)τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Kλειστά θα είναι την Δευτέρα τα σχολεία στο δήμο Παύλου Μελά, το δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Χαλκηδόνος.

Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Η επιτροπή παιδιάς του δήμου Νεάπολης – Συκεών,  αποφάσισε να μη λειτουργήσουν λόγω  του ψύχους τα σχολεία της περιοχής.Θα λειτουργήσουν ωστόσο οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου.

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017 όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Βόλβης, λόγω του παγετού και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν σε όλη την επαρχία Λαγκαδά.

Στο δήμο Ωραιοκάστρου έπειτα από σχετική επικοινωνία της δημοτικής αρχήςμε τους υπευθύνους της ΕΥΑΘ αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα της υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες περιοχές του δήμου αποφασίστηκε η μη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, καθώς το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο και οι κακές καιρικές συνθήκες, που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων της ΕΥΑΘ. Παρόλο που η διοίκηση του δήμου είχε εξασφαλίσει την ομαλή πρόσβαση σε όλα τα σχολεία, καθώς έχουν καθαρισθεί όσοι αύλειοι χώροι είχαν ανάγκη αποχιονισμού και οι διευθύνσεις των σχολείων είχαν ενημερωθεί αναφορικά με το θέμα της θέρμανσης και ενεργοποίησαν τη θέρμανση σε όλους τους χώρους των σχολείων εξασφαλίζοντας ικανοποιητική θερμοκρασία για αύριο το πρωί, τα προβλήματα υδροδότησης αναγκάζουν τη δημοτική αρχή να αναστείλει τη λειτουργία των σχολείων μέχρι νεοτέρας.

Κλειστά όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αύριο Δευτέρα του δήμου Δέλτα. Αύριο, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία & Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια), ανακοίνωσε και ο Δήμος Λαγκαδά , λόγω του παγετού που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές του Δήμου μας και δεδομένης της μη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης στις σχολικές μονάδες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.

Για τις επόμενες ημέρες θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση αύριο.

Αύριο Δευτέρα, 9.1.2017, δε θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Α βάθμιας και Β βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Θερμαϊκού.

Στο δήμο Καλαμαριας μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε , αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αύριο Δευτέρα 9/01 για λόγους ασφάλειας και υγιεινής των μαθητών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αύριο, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της ενημέρωσης εκ μέρους των διευθυντών των σχολείων, έπειτα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την οποία προέκυψε ότι τα περισσότερα σχολεία αντιμετωπίζουν προβλήματα στη θέρμανση των κτιρίων τους εξαιτίας του ψύχους.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης παραμένουν σε επιφυλακή και συνεργάζονται στενά με τη σχολική κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν το δυνατόν συντομότερα οι δυσλειτουργίες. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη.

15940586_1350066411680154_2277017025094169531_n

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ